Baskılara daha fazla dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Baskılara daha fazla dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 15:37

Adı haksız kazanç elde etmek ve pahalı saat hediye alma skandalına karışan DFB başkanı Gfrindel baskılara dayanamadı ve istifa etti. Grindel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektiren Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ı eleştirerek ırkçıların hedefi haline de getirmişti.

Haberin Devamı

ALMAN Futbol Federasyonu DFB) Başkanı Reinhard Grindel beklenen kararı verdi. Ve görevindein istifa etti. 57 yaşındaki DFB Başkanı, istifa kararını az önce duyurdu. Grindel 2016 yılında alternatifsiz olarak DFB Başkanlığına aday olmuş ve seçilmişti.

İSTİFASI BEKLENİYORDU
Grindel'i istifaya taşıyan son olay ise aldığı pahalı hediye saat oldu. DFB eski Başkanı'nın Ukrayna'lı işadamı ve eski Federasyon Başkanı Grigori Surkis'den pahalı saat hediye aldığı ortaya çıkmıştı. Değeri en az beş rakamlı sayılarla ifade edilen pahalı saati kabul eden Grindel, saati hediye aldığına ilişkin DFB yönetimine ise bilgi vermediği belirlenmişti. Grindel, Ukrayna'lı Surkis'den pahalı saati yaklaşık 18 ay önce doğum günü hediyesi olarak aldığı öğrenildi. Grindel, gazetecilerin pahalı saatle ilgili sorularına da ne yazılı ne de sözlü cevap vermemiş, suskunluğunu korumuştu. Alman Futbol Federasyonu Başkanı Grindel istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “İyi örnek olmayan bir hareketle saati alarak, futbol yetkilileri hakkındaki mevcut ön yargıları doğrular duruma düştüğüm için özür diliyorum. Hediye olarak kabul ettiğim saatin değerini bilmiyordum. Değerini sormamak ağır bir hataydı. Bu hatayı nasıl yaptım, ben de anlamıyorum.”

Baskılara daha fazla dayanamadı
78 BİN EURO
Grindel ile Surkis, UEFA'da birlikte delege olarak da bu yılın şubat ayına kadar görev yapmıştı. Grindel'in DFB'ye bağlı bir kuruluşun denetleme kurulu üyeliği karşılığında yıllık 78 bin euro maaş aldığı da önceki gün ortaya çıkmıştı. Haksız kazanç nedeniyle Grindel büyük eleştiriler almıştı. Alman kamuoyu, adı skandallara karışan Grindel'in istifasını bekliyordu. Hırisityan Demokrat Birlik (CDU) Partisi üyesi Grindel, Federal Meclis milletvekilliği de yapmıştı. Adı skandallara karışan Grindel, son günlerde etkinliklerde de yer almıyordu.

Haberin Devamı

ÖZİL İLE GÜNDOĞAN'I HEDEF YAPTI
Yönetime geldiğinden beri imza attığı skandallarla anılan Grindel, Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirmelerini eleştirmiş, basına verdiği demeçle iki yıldız futbolcuyu hedef tahtası yapmıştı. Grindel'in konuyla ilgili yaptığı eleştiriden sonra Özil ile Gündoğan, ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. İki futbolcu sahaya her çıktıklarından ırkçılar tarafından ıslıklanıp hakarete uğramıştı. Kendisine yönelik ırkçı saldırıların artması üzerine Mesut Özil, Grindel'i sert dille eleştirerek Alman milli takım formasını bir daha giymeyeceğini duyurmuştu. Grindel, yaşanan krizi iyi yönetmemekle suçlanmıştı. Grindel milli takım teknik direkötrü Joachim Löw'ün Boateng, Hummels ve Müller'i milli takıma almamasını da eleştirmiş, Löw'ün tutumunu eleştirmişti. Ancak bir gün sonra geri adım atmıştı.

Haberin Devamı

LAHM VE METZE
Grindel'den boşalan DFB Başkanlığı için iki eski milli futbolcunun adı öne çıkıyor. Başkanlık için adı geçenlerden biri Almanya'nın 2014 yılında Brezilya'da kazandığı Dünya Şampiyonası'nda takım kaptanı olan Philipp Lahm, diğeri ise eski milli futbolcu 38 yaşındaki Christoph Metzelder. Özellikle Metzelder'in şansı daha yüksek görünüyor. DFB seçim yapana kadar başkanlığı daha önce olduğu gibi yine geçici olarak Rainer Koch ve Reinhard Rauball ortak yürütecek. İki isim 2015 yılının kasım ayında Wolfgang Niersbach'ın istifası sonucu başkanlık yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!