Coutinho kalitesini konuşturdu

Güncelleme Tarihi:

Coutinho kalitesini konuşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 13:05

Bundesliga'da Bayern Münih, W. Bremen karşısındaki galibiyet serisini sürdürdü. Bayern Münih, W. Bremen'e karşı üst üste 21. lig maçını da kazandı. Dortmund, Mainz deplasmanından 4-0 galip ayrıldı. RB Leipzig ise galibiyet serisini sürdürüyor. Klinsmann ilk galibiyete sevindi. Bundesliga'da 16. hafta maçları yarın ve çarşamba akşamı oynanacak Yarın Dortmund ile RB Leipzig karşı karşıya geliyor. Dev maçta alınacak sonuç, ilk yarının liderinin kim olacağını da yakından ilgilendiriyor. Lig lideri RB Leipzig ile üçüncüsü Dortmund'un maçında alınacak sonuç zirveye de yeni bir şekil verecek.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA'da 15. hafta maçlarında zirvedekiler rakiplerine acımadı. Bayern Münih, Dortmund ve RB Leipzig farklı kazanıp, haftayı üçer puanla kapattılar. Haftanın en farklı skorunu Bayern Münih elde etti. Werder Bremen'i, 1-0 yenik düştüğü maçta 6-1 yenen B. Münih, puanını 27'ye çıkardı.

Coutinho kalitesini konuşturdu
BREZİLYALI COŞTU
Allianz Arena'da oynanan ve 75 bin biletli seyircinin izlediği maçta birbirinden güzel yedi gol çıktı. Üç gol atan, iki golün pasını veren, takım arkadaşlarını dört kez gol pozisyonuna sokan, yüzde 91 olumlu pas oranı yakalayan ve ikili mücadelelerin de yüzde 61'ini kazanan Brezilyalı Coutinho, maçta klasını konuşturdu. Bayern Münih'in diğer gollerinin ikisini Lewandowski ve birini de Müller attı. Maçtan sonra hem futbolcular hem de Teknik Direktörü Hansi Flick, Brezilyalı'ya övgüler yağdırdı. Alaba, Bayern Münih'te kiralık oynayan Coutinho'nun derhal alınmasını söylerken Lewandowski “Bizim böyle bir futbolcuya ihtiyacımız var işte” dedi.

Haberin Devamı

Coutinho kalitesini konuşturdu
DORTMUND DÖRTLEDİ
Şampiyonlar Ligi'nde sürpriz bir sonuçla gruptan çıkan Dortmund, Mainz karşısında farklı skorla galip geldi. Deplasmanda 4-0 kazanan Dortmund'da haftalardır süren kriz de geride kaldı. Reus ve Sancho'nun harika oynadığı karşılaşmada sarı siyahlıların gollerini Reus, Hazard, Sancho ve Schulz kaydetti. İlk yarıda 1-0 öne geçen Dortmund, ikinci 45 dakikada rakibini baskı altında tuttu. Peş peşe goller buldu. Dortmundlular maçta bir penaltılarının verilmemesine sert tepki gösterdi. Dortmund aldığı galibiyetle puanını 29'a çıkardı. Üçüncü sıraya oturdu. Haftayı farklı kazanan bir diğer takım ise RB Leipzig oldu. Kasım ayında oynadığı tüm maçları kazanan tek Bundesliga ekibi olan RB Leipzig, Düsselodrf deplasmanından üç puanı 3-0'lık galibiyetle aldı. RB Leipzig sezonun ilk yarısını lider kapatma hedefini sürdürdü.

Haberin Devamı

Coutinho kalitesini konuşturdu
KLINSMANN ÜÇ PUANA SEVİNDİ
Hertha'nın başına geçen Jürgen Klinsmann, ilk galibiyete sevindi. Klinsmann, Freiburg karşısında takımını 1-0 galibiyete taşıdı. Alınan üç puanla Hertha Berlin alt sıralardan uzaklaştı. Komşu kentlerin maçında yüzü gülen Köln oldu. Leverkusen'i 2-0 yenen Köln, haftalar sonra galibiyet ile tanıştı. İki futbolcusu kırmızı kart gören Leverkusen, 90 dakikayı 9 kişiyle tamamladı. Ligin iki yeni takımı Paderborn ile Union Berlin'in maçında iki gol çıktı. Takımlar, 1-1 berabere kaldıkları maçta birer puan aldı. Haftanın açılış maçında ise Augsburg deplasmanda Hoffenheim'ı 4-2 yendi.

Haberin Devamı

Coutinho kalitesini konuşturdu

RB LEIPZIG LİDER KALMANIN HESAPLARINI YAPIYOR

Bundesilga'da 16. hafta maçları yarın ve çarşamba akşamı oynanacak. Dortmund ile RB Leipzig yarın akşam karşı karşıya geliyor. Dev maçın başlama saati 20:30. RB Leipzig kazandığı taktirde sezonun ilk yarısını lider kapatmak için önemli avantaj elde edecek. Dev maçta alınacak sonuç, ilk yarının liderinin kim olacağını da yakından ilgilendiriyor. Lig lideri RB Leipzig ile üçüncüsü Dortmund'un maçında alınacak sonuç zirveye de yeni bir şekil verecek.

SEYİRCİ DESTEĞİ
Dodrtmund, sahasında oynayacağı maçta 82 bin seyircinin desteğini de arkasına alacak. Sarı siyahların en büyük kozları Reus ile İngliz futbolcu Sancho. RB Leipzig ise aldığı galibiyetlerle takım halinde formda olduğunu gösterdi. Konuk takımın en büyük silahı yine milli golcü Werner olacak. Werner son altı resmi maçın altsında da gol atma başarısı gösterdi. Werner ligde 16 gol ve 6 asistle gol yollarında sezonun en başarılı isimi oldu. Dortmund kentindeki maçın başlama saati 20.30.

Haberin Devamı

BAYERN MÜNİH DEPLASMANDA OYNAYACAK
Yarın akşam Dortmund ile RB Leipzig maçı dışında üç karşılaşma daha var. Cumartesi günü aldıkları farklı yenilgilerle haftayı puansız kapatan Werder Bremen ile Mainz yarın akşam karşı karşıya geliyor. İki takımın maçı saat 18.30'da başlayacak. Çarşamba akşamı oynanacak beş karşılaşmayla 16. hafta maçları tamamlanacak. Gecenin en önemli maçlarından biri B. Münih ile ligin flaş ekibi Freiburg arasında oynanacak. Freiburg'daki karşılaşmanın başlama saati 20:30.

16. hafta maç programı şöyle:

YARIN
W. Bremen – Mainz (18.30)
Dortmund – RB Leipzig (20.30)
Augsburg – Düsseldorf (20.30)
Union Berlin – Hoffenheim (20.30)

ÇARŞAMBA
Leverkusen – Hertha (18.30)
Gladbach – Paderborn(20.30)
Wolfsburg – Schalke (20.30)
Freiburg – B. Münih (20.30)
Frankfurt – Köln (20.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!