‘Çok ciddi söyledim’

Güncelleme Tarihi:

‘Çok ciddi söyledim’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2019 11:11

Almanya’da hükümet ortağı SPD Gençlik Teşkilatı Başkanı Kevin Kühnert, kapitalizmin yenilmesi için BMW gibi büyük şirketlerin kamulaştırılması tezleriyle siyasette deprem etkisi yarattı. Ancak kendi partisinden de dahil siyasetçilerden büyük tepki gören Kühnert, geri adım atmadı.

Haberin Devamı

SPIEGEL Online’a konuşan Kühnert, şunları söyledi: “Çok can alıcı soruları barış zamanında konuşup, seçimlerde ise bunun etrafında dönüp dolaşmak bana göre değil. Büyük sorular söz konusu olduğu zaman hep dilimizi ısırmayalım. Ben bu sözleri çok ciddi söyledim.”
Kühnert bu sözleriyle partisinden gelen Avrupa seçimlerinde bu tarz tezlerin partiye zarar vereceği eleştirilerine de cevap vermiş oldu.

‘Çok ciddi söyledim’

DESTEK VERENLER DE OLDU
Kühnert’in büyük şirketlerin kamulaştırılması ve demokratik sosyalizm tezlerine partisi içinden destek veren de oldu. SPD’nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı Sebastian Hartmann, “Tartışmayı ciddiye almalıyız. Bizim temelden yeni bir ekonomi modeline ihtiyacımız var. Düzensiz pazar bizim zararımıza. Çağımızın patlayıcı maddesi eşitsizlik” dedi.
SPD’li Federal Meclis milletvekili Wiebke Esdar da Kühnert’in sözlerini övdü: “Eğer ciddi olarak yenilikten bahsetmek istiyorsak, emekle sermaye arasındaki çelişkiyi de konuşmak zorundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!