Çocuğunuzun cinsiyetini önceden tahmin edin

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzun cinsiyetini önceden tahmin edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 13:37

Çin’deki Pekin Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, aşırı kilolu erkeklerin erkek çocuk sahibi olma ihtimalinin kız çocuk sahibi olma ihtimalinden %27 oranında daha fazla olduğunu ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Kısırlık tedavisi görmekte olan 8 bin 500 çifti inceleme altına alan bilim insanları, evrimsel nedenlerle bir çiftin erkek çocuk sahibi olma ihtimalinin hali hazırda kız çocuk sahibi olma ihtimalinden yüksek olduğunu ancak erkeklerin aşırı kilolu olmasının bu farklı önemli oranda artırdığı tespit ettiklerini açıkladı.

Araştırmacılar, inceleme altına aldıkları erkeklerden normal kiloda olanların 611 erkek ve 569 kız çocuk sahibi olduğunu ve bebeklerin cinsiyeti arasındaki bu %7’lik farkın normal kabul edildiğini söyledi.

Uzmanlar, kilolu erkeklere baktıklarında ise erkek bebek sayısının kız bebek sayısında %27 oranında daha fazla olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

Bulgularını Fertility and Sterility isimli akademik dergide yayınlayan uzmanlar, henüz bu etkinin nedenini bilmediklerini de açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!