Çipras’tan temiz sayfa çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Çipras’tan temiz sayfa çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 15:49

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGİMO) öğrencilere yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ile Rusya arasında başta enerji olmak üzere ilişkilerde temiz bir sayfa açılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Batılı ülkelerin Rusya ile işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Çipras, “Bu sadece Ukrayna için değil, dünya geneli için önemli. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da ortaya çıkan tehditler. İran nükleer sorununun çözümü ve diğer bölgesel ve uluslar arası tehditlere karşı bu önemli.” dedi.

Çipras’a göre enerji işbirliği ve seyahat güvenliği gibi konularda uluslar arası tehditlerin önüne geçmek için Rusya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak gerekiyor. Yunanistan Başbakanı, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları genişletmemesi için de çalışacak.

Rusya’ya gıda ihracatı konusunda yaptırımlar nedeni ile sorun yaşadıklarını ifade eden Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerinde bu konuda çözüm yolu bulduklarını söyledi. Rusya Ekonomi Bakanlığı da Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Macaristan’a gıda ambargosunun kaldırılması yönünde çalışma yaptıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Kıbrıs sorunun çözümü için de aktif çaba sarf edeceklerini ifade eden Çipras, “Biz barışı sağlamak istiyoruz. BM, AB, NATO ve AGİT gibi tüm kuruluşlarda yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Kıbrıs sorununun BM kararları çerçevesinde adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi için elimizden gelen çalışmaları yapacağız.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!