Çipras AB'den yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Çipras ABden yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 12:37

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Sakız, Midilli ve İslanköy’de yaşanan göçmen krizinin utanç verici boyutlara gelerek kaosa döndüğünü sergileyen bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, mali sıkıntıda olan ülkesinin bu büyük göçmen dalgasıyla başa çıkamayacağını söyleyerek AB’den yardım istedi. Yunanistan’ın ekonomik sorunları dışında kriz içinde insani bir krizle karşı karşıya olduklarını belirten Tsipras, “Şimdi Avrupa’daki dayanışmanın gerçek olup olmadığını göreceğiz” dedi.

Yunanistan’a yeni gelenlerin Suriye, Irak ve Afganistan savaşlarından kaçan mülteciler olduğuna dikkat çeken UNHCR’ın Avrupa Müdürü Vincent Cochetel, yaptığı basın toplantısında özellikle Midilli, Sakız ve İslanköy’deki koşulları “tamamen yetersiz”diye tanımlarken Avrupa Birliği’ni (AB) duruma müdahale çağırdı.

Yılbaşından bu yana Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşan göçmen sayısı 124 bini buldu.Sadece Temmuz ayında 50 bin göçmenin ülkeye geldiği öğrenildi. “Adaların çoğunda daha çok göçmen kabul edebilecek kapasite yok. Çok sayıda göçmen açık arazilerde yatıp kalkıyor” diyen Cochetel, göçmenlerin Yunan adalarından Atina’ya nakledildiklerini ama Atina’da da daha iyi koşullar olmadığını belirtti.

Bu yıl Yunanistan’a gelen göçmen sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 750 arttığı öğrenildi. Yunanistan’a Temmuz 2015’de gelen göçmenlerin sayısının tüm geçen yıl gelenlerin sayısından fazla olduğuna dikkat çekildi.

Ayvalık karşısındaki Midilli,Çeşme karşısındaki Sakız ve Bodrum’dan gidilebilen İstanköy adaları, göçmenlerin Avrupa’ya kaçabilmek için Türkiye üzerinden hedefledikleri adalar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!