Çin’de corona sonrası hayat normale dönüyor!

Güncelleme Tarihi:

Çin’de corona sonrası hayat normale dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2020 14:52

Corona virüsünün ortaya çıktığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Çin, virüsü kontrol edip vaka sayılarını düşürmesiyle hayat normale dönmeye başlıyor. Ülkede futbol ve basketbol ligleri Nisan ayının ortasında başlayacak.

Haberin Devamı

Çin’de hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor. Corona virüsünün dünyaya yayıldığı ülke olan Çin, futbol ve basketbol maçlarını başlatmak kararı aldı. Şu sıralar Avrupa’nın boğuştuğu virüsün ülkede etkisini kontrol altına alan Çin’de futbol maçları 18 Nisan’da başlayacak.

Birçok yabancı futbolcunun mücadele ettiği ligde yeni sezon Quindao Huang-Shijiazhuang Ever Bright maçıyla başlayacak. Çin Süper Ligi normalde Şubat ayının son haftasında başlaması gerekiyordu ancak virüs nedeniyle süresiz olarak ertelenmişti.

BASKETBOL DA BAŞLIYOR
Çin Basketbol Ligi de futbol gibi Nisan ayının ortasında start alıyor. Virüs nedeniyle 2 Nisan’a ertelenen ancak karantina sürelerinin de eklenmesiyle 15 Nisan’a çekilen ligin başlama tarihi resmen açıklandı.

CBA, yaptığı açıklamada Çin takımlarıyla sözleşme altında olan oyuncular eğer lig başlamadan önce ülkeye gelmezse üç sezon boyunca Çin Ligi maçlarında oynayamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!