‘CDU’nun yeni bir başlangıç yapması lazım’

Güncelleme Tarihi:

‘CDU’nun yeni bir başlangıç yapması lazım’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 12:03

Başbakan Merkel’in liderliği bırakma kararı, kendisinden böyle bir adım beklemeyen diğer siyasi partilerin liderleri için de sürpriz oldu.

Haberin Devamı

HÜKÜMET ortağı SPD’nin Genel Başkanı Andrea Nahles, Başbakan Angela Merkel’i başarılarından dolayı övdü. Nahles, “O zamanlar erkek siyasetçiler ve gazeteciler onunla dalga geçti. Güçlü iradesiyle sinirlerine hakim olmayı başardı. 18 yıl partisini şekillendirdi. Bu olağanüstü bir başarı” dedi.
FDP Genel Başkanı Christian Lindner ise, “Merkel yanlış görevden vazgeçiyor” diyerek Merkel’in başbakanlığı da bırakmasını istedi. CDU’nun tümüyle yeni bir başlangıç yapması gerektiğini savunan Lindner, Merkel’in kısmi geri çekilmesinin hem parti hem federal hükümet hem de ülke için yararlı olmayacağını söyledi.

‘ERKEN SEÇİM OLSUN’
Yeşiller Partisi Eş Başbakanı Annalena Baerbock ise Merkel’e saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, Merkel’in, erkeklerin egemen olduğu partiyi ilk kadın başkan olarak yönettiğinin unutulmamasını vurguladı. Baerbock, Merkel’in iklim ve mülteci krizinde izlediği politikayı ise eleştirdi.
Sol Parti Genel Başkanı Katja Kipping ise Merkel’in sadece parti genel başkanlığını bırakmasının yeterli olmayacağını, erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydetti. Kuzey Ren-Vestaflya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Merkel’in kararını çok önemli bir karar olarak niteledi ve partiyi 18 yıl boyunca başarıyla yönettiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!