Cami açılışı yaptı ölümle tehdit edildi

Güncelleme Tarihi:

Cami açılışı yaptı ölümle tehdit edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 12:59

Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Pfaffenhofen şehrinde DİTİB'e bağlı Ensar Cami'nin açılışı yapılacak. Ancak açılış öncesi boş durmayan aşırı sağcıların, şimdi de kasabanın 1. Belediye Başkanı Thomas Herker'e ölüm tehdidi içerikli elektronik posta gönderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Aşırı sağcılar, Çarşamba günü de cami açılışına destek veren 3. Belediye Başkanı Roland Dörfler'e tehdit mektupları göndermişti. Söz konusu iki belediye başkanı da postaları gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunurken, şimdiye kadar postaların kim tarafından gönderildiği tespit edilemedi.

Cami açılışının öğlen namazına müteakip yapılması beklenirken, aşırı sağcı 'Die Freiheit' partisi tarafından izni alınan cami karşıtı gösterinin de aynı saatlerde yapılacağı bildirildi. Aşırı sağcılara karşı 'Pfaffenhofen renkli' grubu cami önünde insan zinciri oluşturup kasaba dışından gelen cami karşıtlarına müsamaha gösterilmediği mesajı verecek. Dörfler'e gönderilen tehdit mektuplarının ardından Herker, facebook sayfasından yaptığı açıklamada cami açılışına destek verilmesini talep etmişti.

Haberin Devamı

Konu hakkında konuşan cami derneği başkanı Recep Bal, olayların ardından yoğun bir medya ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti ve açılış için son çalışmalarını yaptıklarını anlattı. Tehdit mektuplarının yurtdışından gönderildiğini sözlerine ekleyen Bal, açılış günü polisin de kasabada görev yapacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!