Bürosunu geri istedi

Güncelleme Tarihi:

Bürosunu geri istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 11:00

Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra Almanya’da istenmeyen adam ilan edilen ve Meclis’teki bürosu elinden alınan eski Başbakan Gerhard Schröder, bürosunu geri alabilmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

Federal Meclis Bütçe Komisyonu’na mektup yazan Schröder, Meclis kararıyla eski başbakanlara tahsis edilen büronun ve ofis çalışanlarının elinden alınmasının yasaya aykırı olduğunu belirtti. Avukat aracılığıyla Komisyon Başkanı Helge Braun’a gönderilen iki sayfalık yazıda, 2012 yılında alınan karara dikkat çekildi. Federal Meclis’in 2012’deki kararına göre eski Başbakan Schröder’e ‘görev alanından bağımsız’ ve ‘ömür boyu’ olmak üzere büro ve dört çalışan tahsis edildiği vurgulandı. Ancak bu yılın mayıs ayında meclis kararıyla büronun kapatılması ve personelin başka görevlere verilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Schröder’in avukatı, gönderdiği yazıda, Bütçe Komisyonu Başkanı Braun’la birebir görüşme talebinde de bulundu.
Süddeutsche Zeitung gazetesi, Federal Meclis’in bazı üyelerinin dostane bir çözüm arzusunun yalnızca bir bahane olduğundan endişe ettiğini yazdı. Buna göre Schröder’in, kendisine bir davada yardımcı olabilecek belgeleri elde etmek istediğinden şüphelenildiği kaydedildi.

 

BAKMADAN GEÇME!