Bundesliga şampiyonsuz tamamlanabilir!

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga şampiyonsuz tamamlanabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2020 10:30

Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Friedrich Curtius, profesyonel liglerin geleceğiyle ilgili açıklama yaptı. Almanya Kulüpler Birliği ise Bundesliga'da gelecek haftaki maçların oynanmamasını istiyor. Birlik, salı gününden itibaren 2 Nisan'a kadar lige ara verilmesini önerecek.

Haberin Devamı

Kicker'e konuşan Curtius, "Koronavirüsün futbol için sonuçları, etkileri nereye kadar gidecek tahmin etmek çok zor. Tüm senaryolara hazır olmalıyız. Sezonu aniden bitirebiliriz, tüm operasyonlar yarıda kalabilir." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin liglere devam etmek olduğunu belirten Curtius, "Elbette, hedefimiz sezonu normal bir şekilde bitirmek. Fakat, etkili ve kaderi belirleyici kararlar almak zorunda kalabiliriz. Hiç karar almamak, yokmuş gibi davranamayız. 'Eğer'ler ve 'ama'lar ile devam etmek istemiyoruz. Fakat, şu an ligleri organize ve sistematik bir şekilde devam ettirmek de mümkün değil. Şu an federasyon olarak zorlu bir görevimiz var." diyerek sözlerini noktaladı.

Bundesliga şampiyonsuz tamamlanabilir

Haberin Devamı

OLAĞANÜSTÜ KARARLAR KAPIDA

Alman basınında yer alan haberlere göre; Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga yönetimi, koronavirüs nedeniyle olağanüstü kararlar almaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü toplanacak olan yetkililer, sezonu bitirmeyi tartışacak. Buna göre, ulusal bir şampiyon olmayacak. Şu an ilk 4'te yer alanlar Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Hiçbir takım küme düşürülmeyecek. 2020/21 sezonunda ligde 22 takım olacak ve son 5'te yer alanlar küme düşecek.

HEDEFİMİZ YAZA KADAR SEZONU TAMAMLAMAK

Bu arada Almanya Kulüpler Birliği (DFL), ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga)  gelecek hafta yapılacak karşılaşmaların oynanmamasını istiyor. DFL'den yapılan açıklamada, koronavirüsün Bundesliga ve Bundesliga 2’deki maçlara olan etkisinin bügün düzenlenen başkanlık kurulu toplantısında ele alındığı belirtildi. Açıklamada, DFL Başkanlık Kurulunun, 16 Mart Pazartesi günü yapılacak üyeler toplantısında, salı gününden itibaren 2 Nisan’a kadar lige ara verilmesini önereceği belirtildi.  "Hedefimiz yaza kadar sezonu tamamlamak." ifadesi kullanılan
açıklamada, milli maçlar için verilecek arada mevcut bilgiler ışığında gelecekte, özellikle maç takvimi konusunda nasıl hareket edileceğine ilişkin kulüplerle istişare edileceği kaydedildi. 

Haberin Devamı

Bu hafta sonu oynanacak 26. hafta karşılaşmaları konusunda Almanya Sağlık Bakanlığı ve yerel makamlarla temasta olunduğu belirtilen açıklamada, "Yerel makamların talimatları göz önüne alınarak Bundesliga ve Bundesliga 2'de bugün başlayacak 26. haftadaki maçlar seyircisiz oynanacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, bu hafta oynanacak karşılaşmalar sırasında seyircilerin stat etrafında toplanmaması çağrısında bulunuldu. Bundesliga'da 20-22 Mart tarihlerinde 27. hafta karşılaşmalarının oynanması planlanmıştı. 28. hafta karşılaşmalarının ise milli maçlar için verilen aradan sonra 3-5 Nisan tarihlerinde oynanması öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!