Bulduğu 557 bin Euro’yu sahibine verdi: ‘Teslim edince kuşlar gibi hafifledim’

Güncelleme Tarihi:

Bulduğu 557 bin Euro’yu sahibine verdi: ‘Teslim edince kuşlar gibi hafifledim’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 09:55

Almanya’da ölen insanların evlerini tasfiye eden Sinoplu Hüseyin Ersoy, ülkede gündem oldu. Baden-Württemberg eyaletine bağlı Mannheim kentinde yaşayan Ersoy, bir evde bulduğu 557 bin Euro ve 2 bin 700 İsviçre Frangı’nı mirasçısına geri vermesi sonrası ülkenin gündemine oturdu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da kahraman ilan edilen 45 yaşındaki 3 çocuk babası Hüseyin Ersoy’u ülke gündemine oturtan olay, hayatını kaybeden bir adamın evini boşalttığı sırada bir dolabın kapağını açmasıyla başladı. İşçi olarak 1999’da Almanya’ya geldiğini anlatan Ersoy, yaşadıklarını şöyle anlattı: “17 sene bir fabrikada çalıştıktan sonra kendi işimi kurdum. Bazı evler, dükkânlar, bodrum katları, çatı araları, bahçeler gibi yerlerin boşaltılması gerekiyor. Benim de ev boşaltma, daire boşaltma, iş yeri boşaltma firmam var. Bir daire boşaltma işi almıştım. Daire içinde işimiz bitince bodrumdaki oda bölümüne geçtim. Eski bir dolabın içindekileri boşaltırken, kutunun içerisinden bir torba çıktı. İçerisinde kitap olduğunu düşündüm ama açınca para olduğunu gördüm. İlk başta paraların sahte olduğunu düşündüm. Ufak bir kontrolden sonra paraların sahte olmadığını anladım. Yüklü bir miktar olduğunu anladım ve heyecanlandım. Çünkü hiç bu kadar çok parayı bir arada görmemiştim.”

Haberin Devamı

Bulduğu 557 bin Euro’yu sahibine verdi: ‘Teslim edince kuşlar gibi hafifledim’
‘İLK BAŞTA GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ’
“İşimizi bitirip paraları eve götürdüm. Saymam gerektiğini düşündüm. Çünkü az bir meblağ değil. Saydığımda 557 bin Euro artı 2 bin 700 İsviçre Frangı vardı. Saydıktan sonra eşim ve çocuklarıma durumu anlattım. Sonra da parayı teslim etmek üzere bayanı aradık. Rabbim her şeyle bana gelin ama kul hakkıyla gelmeyin, diyor. Bunu bilerek o parayı sahiplenemezdik. Alman bayanı aradığımızda işimizi bitirdiğimizi ve anahtarı teslim etmek istediğimizi aynı zamanda evde bir miktar para bulduğumuzu fakat miktarı belirtmeden izah ettik. Kovid-19 salgını nedeniyle ilk başta bizimle görüşmek istemedi. Ben ısrarla görüşmemiz gerektiğini belirttim. 9-10 gün sonrası için randevu verdi. Kendisi bu civarda değildi ve başka bir şehirde yaşıyordu. Ailenin tek çocuğuydu.”
Bulduğu 557 bin Euro’yu sahibine verdi: ‘Teslim edince kuşlar gibi hafifledim’

Bulduğu 557 bin Euro’yu sahibine verdi: ‘Teslim edince kuşlar gibi hafifledim’
‘ŞAKA YAPTIĞIMIZI SANDI’
Parayı teslim etmeye eşimle birlikte gittik. Mirasçıya ilk olarak beni buraya getiren kuvvetin İslamiyet olduğunu söyledim. Kendisinin rızası olmadan kesinlikle 1 Euro’ya dahi dokunamayacağımızı söyledik. Bunu söyledikten sonra eşime ‘Ne kadar para buldunuz?’ diye sordu. Eşim ‘Tahmin edin’ deyince bayan, ‘500 Euro ya da 600 Euro civarı olabilir’ dedi. Mirasçının tahminlerinin yanlış olduğunu kendisine söyleyince bize ‘50 bin Euro olamaz’ dedi. Bu kez eşim ‘50 bin Euro değil ama 550 binden fazla olduğunu söyleyebilirim’, dedi. Şaka yaptığımızı sandı. Parayı kendisine gösterip masanın üzerine koyunca o da şok geçirdi. Çünkü babasının böyle bir parası olduğundan kendisinin de haberi yokmuş. Emaneti sahibine teslim edince kuşlar gibi hafifledim. Kul hakkı yemeyi Allah kimseye nasip etmesin.” Sergilediği ahlaklı davranışla tüm kesimlerin takdirini kazanan Ersoy, birçok kişiden kutlama ve tebrik mesajları aldı.

BAKMADAN GEÇME!