‘Bu iğrenç cinayet beni çok etkiledi’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu iğrenç cinayet beni çok etkiledi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 14:32

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, siyasetin de gündemine oturan 14 yaşındaki Susanna’nın katil zanlısı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Merkel, katil zanlısı Ali B.’nin Kuzey Irak’ta yakalanıp Alman polisine teslim edilmesinden sonra, G7 zirvesi için gittiği Kanada’da basın toplantısı düzenledi. Merkel, “Bu iğrenç cinayet herkes gibi beni de çok etkiledi. Tarif edilmez bir acı. Ailenin acısını paylaşıyorum” dedi. 

Merkel, Kuzey Iraklı yetkililere de zanlının yakalanması ve teslim edilmesi sürecine yaptıkları katkı ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

AfD ŞOV YAPMAK İSTEMİŞTİ
Alman siyasetinde de tartışmalara yol açan Susanna cinayetini, aşırı sağcı parti AfD siyasi malzeme haline getirmek istemişti. Geçen çarşamba günü küçük kızın cesedinin bulunmasından sonra Federal Meclis’te AfD milletvekili Thomas Seitz, saygı duruşu talebinde bulunmuştu. Ancak Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, AfD’nin cinayeti şova dönüştürmesine izin vermemişti. Bunu üzerine AfD’li Seitz, kürsüye çıkıp bir dakika sessiz durmuştu.
Diğer partilerden temsilciler de AfD’yi bir dramı siyasete malzeme yaparak kışkırtıcılıkla suçlamıştı. SPD’li Carsten Schneider, “Meclis, kurbanların siyasete malzeme yapıldığı yer değil, tartışma yeri” derken, Yeşiller’den Britta Hasselmann, “Utanın, utanın” diye çıkışmıştı.
AfD Grup Eşbaşkanı Alice Weidel de mültecileri aldığı için cinayetten Merkel’i sorumlu tutmuş ve istifaya çağırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!