Bu festival Offenbach gibi

Güncelleme Tarihi:

Bu festival Offenbach gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:35

Offenbach Büsing Şatosu bahçesinde Hessen Ekonomi Bakanı Tarek El Wazir ve Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneider’in himayesinde düzenlenen ‘Main Dünya Müzik Festivali’nde, Kardeş Türküler, İranlı müzik grubu Razbar Ensemble, Musevi müziği ile öne çıkan Klezmers Techter, bağlama virtüözü Vural Güler, İspanyol Jorge Palomo ile Dijle Yükselir sahne aldı.

Haberin Devamı

Suart derneğinin açık hava etkinliğinde Ortdağu coğrafyasının ezgilerini farklı dillerde söyleyen Kardeş Türküler, Raz-bar ile Klezmerz Techter seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Festivalde, Balkanlardan Filistin’e kadar farklı ülke halklarının ezgileri seslendirildi.

Bu festival Offenbach gibi


Bakan Tarek El Wazir (Yeşiller), Offenbach kentinin çok kültürlü yapısını etkinliklerde de görmek istediği için festivali desteklediğini söyledi. Birlikte yaşamın yorucu bir iş olduğunu belirten Wazir, “Kentimiz, hep aldığı göçle öne çıkıyor. Müzik farklı kültürleri kaynaştırır. Bu festivalde Offenbach karışımını görüyorum” dedi.

Sekiz dilde eserler seslendiren Kardeş Türküler’le aynı dili konuştuklarını belirten Suart derneği yöneticisi sanatçı Hasan Yükselir de, “Müzik bütün insanlığın, medeniyetlerin buluştuğu, ortak bir dildir. Festival, Almanya’nın çok sesli yaşamına uygun bir formasyon haline gelecek. Gelecekte de birlikte yaşamın en güzel örneklerini verecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!