BTA başkanı Murat Şükrü Acar güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

BTA başkanı Murat Şükrü Acar güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2026 16:39

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren toplam 45 Türk derneğinin çatı kuruluşu olan British Turkish Association diğer adıyla İngiltere Türk Birliği (BTA), gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısı ile yeni dönem yönetimini belirledi.

Haberin Devamı

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıya Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Büyükelçi Hasan Ulusoy da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Ulusoy, sivil toplum kuruluşlarının Türk ve İngiliz toplumları arasındaki köprü rolünün önemine değindi.

BTA başkanı Murat Şükrü Acar güven tazeledi

Programa göre Divan Kurulu’nun seçiminin ardından faaliyet, mali ve denetleme raporlarının okunup oy birliğiyle kabul edildi. Genel Kurul’da mevcut başkan Murat Şükrü Acar, üyelerin büyük desteğini alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

BTA başkanı Murat Şükrü Acar güven tazeledi


KONUŞMASINDA TEŞEKKÜR ETTİ

Sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Acar, kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Acar, “Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde de toplumumuzun sorunlarına çözüm üretmeye, iş birliklerimizi güçlendirmeye ve Birleşik Krallık’taki varlığımızı her alanda temsil etmeye devam edeceğiz. Sözlerime son verirken; bizleri onurlandıran Sayın Başkonsolos Büyükelçimize, kıymetli dernek başkanlarımıza, toplumumuzun öncü isimlerine ve bu salona değer katan herkese teşekkür ediyorum.

Genel kurulumuzun BTA’ya, Birleşik Krallık’taki tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Akabinde tebrikleri kabul eden Acar, BTA’nın yeni projelerle toplumun yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!