British Museum'a Alman müdür

Güncelleme Tarihi:

British Museuma Alman müdür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 00:31

British Museum'un başına 150 yıl sonra ilk kez bir yabancı, Almanya'dan bir müzeci geçiyor. İşin ilginci, bir önceki direktör de Almanya'daki bir proje için görevinden ayrılmıştı...

Haberin Devamı

Alman sanat tarihçisi Hartwig Fischer, British Museum’un yeni direktörü oldu. 150 yıldır ilk kez yabancı uyruklu birinin British Museum’un başına getirilmesi, İngiliz basının ilgisini çekti. En son1856 ve 1866 yılları arasında British Library ve British Museum birleştirildiğinde başına İtalyan kütüphaneci Sir Anthony Panizzi geçmişti.

British Museum’un başına beş aydır bir direktör aranıyordu. Müzenin ziyaretçi sayısını artıran ve 13 yıldır başarıyla yöneten ünlü müzeci Neil MacGregor, Berlin’deki bir büyük müze projesinin başına geçmek üzere British Museum’dan ayrılacağını açıklamıştı.

İngiliz başbakanına, Alman sanat tarihçisi Fischer’in tavsiye edildiği ve atanacağı haberi henüz resmen teyid edilmese de bütün İngiliz basınında yer aldı. Yani, İngiltere Almanya ’ya gönderdiği önemli müzecisi karşılığında Almanya’dan önemli bir müzeci getirmiş olacak. MacGregor’ın Almanya’ya gitmesi de ilgi çekmiş, bunu bizzet Merkel’in organize ettiği yazılıp çizilmişti.

Yeni direktör Hartwig Fischer, Dresden Sanat Koleksiyonları’nın başındaydı. Bu 14 müzeyi kapsayan geniş bir kültür sanat ağı olarak tanımlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!