Boykotun faturası 7 milyon euro

Güncelleme Tarihi:

Boykotun faturası 7 milyon euro
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 11:49

Fransa Yüksek Öğrenim, Araştırma ve Geliştirme Bakanı Frederic Vidal, üniversite öğrencilerin ilkbaharda hükümetin eğitim reformunu protesto amacıyla kampüslerde düzenlendiği boykot eylemlerin neden olduğu zararın 7 milyon euro civarında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

RTL radyosuna konuşan Bakan Vidal, bu zararların tamamını devletin karşılayacağını belirtti. Vidal, rektörlerle görüştüğünü ve kendilerinden üniversitelerin eylül ayında hazır olmasını istediğini kaydetti. 

Fransa’da şubat ayında Ulusal Meclisten geçirilen eğitim reformu ve üniversiteye girişle ilgili değişiklikler, ülke genelinde tepki çekmişti. Öğrenciler, hükümetin şubat ayında meclisten geçirdiği eğitim ve üniversiteye giriş reformunu protesto etmek için bir süredir çok sayıda üniversite ve fakültede boykot eylemleri düzenlemişti.
Boykot nedeniyle birçok üniversitede zaman zaman eğitime ara verilmişti.
Liberation gazetesi, 4 Nisan’da ülke çapında 21 üniversiteye bağlı 60’dan fazla kampüste üniversite binalarının protestocu öğrenciler tarafından işgal edildiğini duyurmuştu.
Fransız polisi, daha önce de Paris’teki Sorbonne Üniversitesi, Paris-1 Üniversitesine bağlı Tolbiac kampüsü, Grenoble Alpes Üniversitesi ve Montpellier kentindeki Paul Valery Üniversitesine operasyon düzenlemiş ve tahliye etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!