‘Bölünmemize izin vermeyelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Bölünmemize izin vermeyelim’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 11:22

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa karşı Avrupa ülkeleri ve halklarına birliktelik sergileme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Steinmeier, Fransa’nın Le Mans kenti ile Almanya’nın Paderborn kentinin 500 yıl önce başlattığı ‘kardeş kent’ etkinliğinde, dostluk ve kardeşliğin güçlendirilmesi için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. İki kanlı Dünya Savaşı’na rağmen Avrupa’da nesillerdir gösterilen çabalar sayesinde yeni bir Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulduğunu vurgulayan Steinmeier, “Vladimir Putin Avrupa’nın güvenlik mimarisini de altüst etti” dedi. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da barış ve güvenliğin hâkim olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Kim olursa olsun güvenliğimizi ve Avrupa’da barışı tehlikeye sokmasına izin vermeyelim” diye konuştu.

‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ’
Steinmeier, “Rusya’nın, Ukrayna’da sürdürdüğü savaş aynı zamanda Avrupa’nın bütünlüğüne dönük bir savaştır. Biz, bölünmemize izin vermemeliyiz. Avrupa’nın birliktelik eserinin yok edilmesine izin vermemeliyiz” dedi. Bu savaşta yalnız Ukrayna topraklarının bütünlüğünün söz konusu olmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Burada aynı zamanda bizim ortak değerlerimiz ve barış düzenimiz de söz konusudur. Bu değerlere sahip çıkmalı ve savunmalıyız. Bunun için de buna hazır olmamız gerekir. Bugün, önümüzdeki günlerde, haftalarda ve aylarda buna hazır olup olmadığımızı sormalıyız kendi kendimize. Hazır olmalıyız” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!