Boks maçı Brexit'e mi takıldı?

Güncelleme Tarihi:

Boks maçı Brexite mi takıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 15:26

Ukrayna asıllı Alman boksör Klitchko ile İngiliz Fury'ın yapacağı Dünya Ağır Siklet Profesyonel Boks Şampiyonluğu unvan maçının ertelenmesinde Brexit'in etkisi olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

DÜNYA Ağır Siklet Boks Şampiyonluğu unvan maçı ertelendi.

9 Temmuz'da Ukrayna assılı Alman boksör Wladimir Klitschko ile İngiliz Boksör Tyson Fury unvan maçı için ringe çıkacaktı.

40 yaşındaki Klitschko Avusturya'da maç için yoğun kamp programı da yaptı. Ancak İngiliz boksörün menajeri dövüşün 9 Temmuz'da gerçekleşmeyeceğini açıklamasıyla kampı sonlandırdı. Menajer, altın kemeri ve unvanı elinde bulunduran Fury'un sakatlandığını maçın ertelemesine gerekçe olarak gösterdi.

Asıl gerekçenin ise İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmasının oylandığı referandum olduğu ileri sürülüyor.

GELİRLER CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

Referandum sonucunun İngiltere'nin AB'den çıkması yönünde olması nedeniyle boks maçının gelirini ciddi oranda düşürdü. İngiliz para biriminin değer kaybetmesiyle hem boksörlerin hem maçı organize eden şirketin ciddi maddi kayba uğrayacağı gerekçesiyle dövüşün ertelendiği iddia ediliyor. Ayrıca televizyon ve bilet satışlarından gelir kaybı yaşanacağı, boks maçı yerine insanların daha çok İngiltere'nin AB'den çıkmasını konu eden televizyon programlarına yönelmesi endişesinin de maçın ertelenmesinde etkili olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İki boksörün unvan maçı 29 Ekim'e ertelendi. Dövüş İngiltere'nin Manchester şehrinde olacak. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Düsseldorf kentinde ringe çıkan iki boksörün maçında 27 yaşındaki Fury sürpriz şekilde Klitschko'yu yenerek unvanı elinden almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!