Birmingham’a da mı saldıracaklardı?

Güncelleme Tarihi:

Birmingham’a da mı saldıracaklardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 14:24

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen ve 130 sivilin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan katliamın şüphelilerinden Abdelhamid Abaaoud’a ait cep telefonunda İngiltere’nin Birmingham şehrinin merkezi noktalarını gösteren bir dizi fotoğrafın bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesi, konuyla ilgili Fransa’daki soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde “fotoğrafların bazılarının bizzat Abaaoud tarafından çekilmiş olabileceğini, bu durumun da şüphelinin geçmişte İngiltere’ye giriş yaptığı anlamına geleceğini” belirtti. 

Birmingham’a da mı saldıracaklardı


Gazete Abaaoud’un yanı sıra Paris terör saldırısında rol oynayan bir kişinin daha Birmingham’ı ziyaret ettiiğine inanıldığını ve Fransa’daki IŞİD militanlarının İngiltere’deki destekçileriyle düzenli olarak iletişim kurduğunun düşünüldüğünü de açıkladı. 

Brüksel’in Molenbeek bölgesinden gelen Abaaoud’un Birmingham’ın Bordesley Green ve Alum Rock bölgelerinde yaşayan Fas asıllı IŞİD sempatizanları ile iletişimde olduğuna inanılıyor.

AVRUPA’DA RAHATÇA GEZİYORUM” 

28 yaşındaki Abaaoud geçmişte IŞİD bağlantılı bir dergiye verdiği röportajda 2013 yılında Suriye’ye gitmiş olmasına rağmen Avrupa içinde rahatlıkla, hiç bir engelle karşı karşıya kalmadan seyahat ettiğini söylemişti.

Ocak ayında Belçika Polisi Verviers kentindeki bir adrese operasyon düzenledikten sonra, Abaaoud’u yokluğunda yargılamış ve terör suçu düzenlemekten suçlu bulmuştu.

Ancak buna rağmen Abaaoud geçen ay Belçika- Fransa sınırını rahatlıkla geçmeyi başararak Paris’e gitmiş ve terör eylemlerine katılmıştı.

Uzmanlar,  Abaaoud’un Fransa’nın yanı sıra İngiltere’ye de seyahat etmiş ve sınırda herhangi bir problemle karşılaşmadan ülkeye giriş yapmış olabileceğini düşündüklerini söylüyor.

Paris saldırılarından bir kaç gün sonra St Denis’deki bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen Abaaoud’un, hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmasına rağmen AB içinde bu denli rahat seyahat edebilmiş olması ülkelerin sınır güvenliği ile ilgili olan endişelerini artırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!