Bira festivaline aşı pasaportu şartı

Güncelleme Tarihi:

Bira festivaline aşı pasaportu şartı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 11:36

Almanya’nın Münih kentindeki dünyanın en büyük halk şenliği sayılan Oktoberfest bira festivali bundan böyle ancak aşı pasaportuyla ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili açıklamada bulunan Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD), iki defa üstü üste iptal edilen festivali, üçüncü kez iptal etmeyi düşünmediklerini belirterek, gelecek yıl yapılacak festival için yeni bir düzenlemeye gideceklerini söyledi. Başta halk sağlığı ve can güvenliği geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı, “2022 festivalinin gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Korona nedeniyle girişleri daha sıkı kontrol etmek durumunda kalacağız. Güvenlik amacıyla festival alanı çevresi zaten çitlerle kapatılıyor. Bunlara ek olarak korona testi, aşı şartı ve dijital aşı pasaportu gerekli olduğu düşünülüyor. Bunun için teknik altyapı çalışmaları içindeyiz” diye konuştu.

GEÇEN YIL DA İPTAL EDİLMİŞTİ
1810 yılından bu yana gerçekleşen Münih Bira Festivali, yıllık ortalama 6 milyon ziyaretçi ve 1 milyar 300 milyon euro ciro ile dünyanın en büyük halk şenliği sayılıyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl ve bu yılki festivaller iptal edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!