'26 Mayıs'ta sandığa bekliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

26 Mayısta sandığa bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 13:44

Almanya’da göçmenlerin öncülüğünde kurulan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi’nin (BIG) Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılabileceği açıklandı. BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, göçmen kökenlilere 26 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

DUISBURG’DA gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında BIG için dört haftada 5 bin 295 imza toplandığı ve AP seçimlerine katılma hakkı kazandığı söylendi. Saraykapı restoranında düzenlenen toplantıda adaylar tanıtılırken en çok imza toplayanlar ödüllendirildi. Toplantıda Almanca konuşma yapan Haluk Yıldız, Yeni Zelanda saldırısında 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan vahşete de geniş yer ayırdı. Yıldız; ”Federal Seçim Merkezi tarafından AP seçimlerine katılabileciğimiz bildirildi. Yerel düzeyde, Federal Parlamento ve AP seçimlerine katılabilmek için bazı şartları yerine getirmiş durumundaydık. AP seçimleri bizim 35. seçimimiz olacak. 13 farklı kültür ve ülkelerden gelen adaylarımızla AP seçimlerinde mücadele edeceğiz. 1.5 milyon Türkiye kökenli seçmen oy kullanma hakkına sahip. Maalesef sadece üçte biri sandığa gidiyor. AP’ye seçilebilmek için yaklaşık 180 bine yakın seçmene ihtiyacımız var. Sandığa gitmek hepimizin görevi” dedi.

Haberin Devamı

‘BERLİN’DE MİTİNG DÜZENLEYECEĞİZ’
Berlin'de büyük bir miting düzenleyeceklerini söyleyen Yıldız, ”Müslümanlara bir saldırı yapıldı. Müslümanların meşru sesi olan BIG var ortada. Ses getirebilmek için iki hafta içinde Berlin’de miting yapmayı düşünüyoruz. STK’ları, camilerimizi diğer partileri bu mitinge davet edeceğiz. Toplumun üzerindeki korkuyu alıp, gelecek adına ümit olmalıyız. Burada camilerimiz kadar kiliselere de önemli görevler düşüyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!