Almanya'da üretimi iki hafta durduruyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada üretimi iki hafta durduruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 11:32

Yaklaşık üç ay önce Brandenburg’daki ‘Gigafactory’ adlı elektrikli otomobil fabrikasını hizmete açan Tesla’da üretim sorunları devam ediyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ın ‘para yakma fırını’ olarak tanımladığı fabrikada üretim iki haftalığına durdurulacak. Gerekçe ise beklenen hızda üretim olmaması. Fabrikada yeni bir düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

Tesla, Berlin yakınlarındaki fabrikasında yılda 500 bin ‘Y’ model elektrikli otomobil üretme hedefiyle yola çıkmıştı. Ancak şu ana kadar belirlenen hedefin sadece yüzde 10’una ulaşılabildiği belirtiliyor. Tesla’nın haftalık karoseri işlemlerinin 1000 adet olduğu belirtildi. Birçok otomobilin üretimden sonra ‘hatalı üretim’ nedeniyle yenilenme sürecine alındığı ve bunun da üretim hızını yavaşlattığı kaydedildi.

Almanyada üretimi iki hafta durduruyor

ÜÇ VARDİYA ÇALIŞILACAK
‘Eslamag’ adlı sektör dergisinin haberine göre Tesla, temmuz ayı içinde fabrikayı iki hafta kapatarak üretim sürecini hızlandırmaya yönelik düzenlemeler yapacak. Üretime verilen aradan sonra açığın kapatılması için çalışanların iki yerine üç vardiya çalışacakları kaydedildi. Tesla’nın motorlarının şimdiye kadar Çin’den geldiği ancak koronavirüs salgını nedeniyle Şangay’daki tedarikin kesintiye uğradığı belirtildi. Bu nedenle Tesla’nın ikinci çeyrekte ‘3’ ve ‘Y’ modellerinden yüzde 17 daha az satış gerçekleştirdiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!