BERLİN/HÜRRİYET Fotoğraflar: Hüseyin İŞLEK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2025 11:33
Kendi işyerlerini kuran Berlinli Türk kadınlar, aralarındaki dayanışmayı artırarak daha da güçlenmek için kahvaltıda bir araya geldiler.
Berlin’de faaliyet gösteren “TDK e.V. güçlü Kadınlar Platformu ve bünyesindeki TDK-Güçlü Kadınlar WhatsApp Grubu tarafından düzenlenen “Güçlü Kadınlar Kahvaltı Programı” yoğun ilgi gördü.
Kendi işletmelerini kurarak kadınlı erkekli on binlerce insana istihdam sağlayan güçlü ve başarılı Türk iş kadınları Başkent Berlin’in ünlü Ku’Damm Caddesi yakınlarındaki “Otel Palace” salonunda kahvaltıda bir araya geldi.
Kadınlar arasındaki dayanışmayı artırarak ve sosyal bağları geliştirerek daha da güçlenmelerine katkı amacıyla düzenlenen kahvaltılı etkinlikte Türkiye kökenli Türk iş kadınları kendilerini ve faaliyetlerini aktarma olanağı da buldular.
Kadınlar güçlüyse toplum da güçlüdür Berlin’in yanı sıra Frankfurt’ta ve Samsun’da hizmet veren Dosteli Evde Hasta Bakım Servisi kurucusu olan Berlin’deki Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkan Yardımcısı Serap Yılmaz, katılımcıları selamlarken, kadınların toplumsal yaşamdaki ve ekonomik alandaki katkılarının da altını çizdi.
TDK Güçlü Kadınlar WhatsApp Grubu’nun kısa sürede 400’den fazla “güçlü kadına” ulaşmasıyla ilgili olarak, “Bu bir rastlantı değildir. Çünkü yaşamın her alanında yükü omuzlayan; ticarette, sosyal hayatta, ailede ve toplumda görünmez duvarları aşarak ilerleyen kadınların birbirine ihtiyacı vardır. Dayanışmanın olmadığı yerde güç eksik, iletişimin olmadığı yerde yol yarım kalır” dedi.
Kahvaltı öncesi davetle ilgili paylaşımda da, “Bu kahvaltı yalnızca bir araya gelmek değil; bir yılın yorgunluğunu geride bırakıp yeni yıla daha dirençli, daha üretken ve daha örgütlü başlamak içindir. Berlin’in çalışkan, saygın ve sevilen Güçlü Kadınlarını aynı masada, aynı hedefte ve aynı yürekte buluşturmak içindir…
Bu buluşmanın amacı nettir: Kadınların iş dünyasında daha güçlü adımlar atmasına destek olmak, ortak projeler üretmek, doğru iletişim kanallarını kurmak ve her alanda başarıyı büyütmektir. Sayımız büyüsün, sesimiz çoğalsın, adımlarımız güçlensin. Çünkü kadınların güçlendiği yerde, toplum da güçlenir, dayanışmanın olduğu yerde gelecek de aydınlanır” görüşü de vurgulandı.