Berlinale’de 3 Türk yönetmen

Güncelleme Tarihi:

Berlinale’de 3 Türk yönetmen
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 00:00

Berlienale’de Türkiye ikisi kadın, üç yönetmenin filmleriyle temsil edilecek. Festivale katılan üç filmin ikisinde kadının öyküsü anlatıyor. Altın Ayı için yarışan Türk filmi ise bulunmuyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Berlin Film Festivali (Berlinale) 5-15 Şubat arasında, 65’inci kez düzenlenecek. Festivalde Altın Ayı için yarışacak Türk filmi bulunmuyor. Türkiye’den gelen yönetmenler Emine Emel Balcı, Derya Durmaz ve Faruk Hacıhafızoğlu’nun filmleri farklı kategorilerde boy gösterecek. Balcı'nın ilk filmi olan Nefesim Kesilene Kadar ile Derya Durmaz’ın Gri Bölge filmlerinde işlenen konular da kadına dahil.

Nefesim Kesilene Kadar, bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan Serap'ın hayatı anlatılıyor. Ablası ve eniştesiyle birlikte yaşamak, Serap için giderek çekilmez bir hal almıştır. Serap'ı ayakta tutan tek şey, uzun yol şoförü olan babasıyla yeni bir eve çıkabilme umududur. Sürekli uzaklarda olan babasının kayıtsızlığı arttıkça köşeye sıkışan Serap, sonunda ipleri eline almaya karar verir. Filmde Esme Madra, Rıza Akın, Sema Keçik, Gizem Denizci, Ece Yüksel ve Uğur Uzunel rol alıyor.

İLK KISA METRAJLI

Sinema oyuncusu Derya Durmaz'ın senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı Gri Bölge festivalin Generasiyon 14plus bölümünün kısa film yarışmasında yer alacak. Filmde Nazan Kesal ile Nazlı Bulum rol alıyor.

Durmaz'ın ikinci kısa filmi olan Gri Bölge'de de kadın öyküsü anlatılıyor. Koşulsuz sevgiye dayanması gereken anne-kız ilişkisinin, ikili arasında beklenmedik bir anda ortaya çıkan gerçek anlatılıyor.

Yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi Kar Korsanları da Berlin'de gösterilecek. Generasiyon bölümünde yarışacak filmde üç çocuğun evlerini ısıtabilme uğruna kömür bulmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. 12 Eylül Darbesi'nin gölgesindeki hikaye Kars'ta geçiyor.

ALTIN AYI İÇİN 19 FİLM YARIŞACAK

Berlinale'de bu yıl en büyük ödül olan Altın Ayı için 19 film yarışacak. 5 Şubat'ta 'Nobody Wants the Night' filmiyle açılışı yapılacak festival 15 Şubat'ta sona erecek. 14 Şubat'ta yapılacak törenle ödüller sahiplerini bulacak. Altın Ayı Jüri'sinin Başkanlığını Darren Aronofsky yapacak. Üyeler ise şu isimlerden oluşuyor: Daniel Brühl, Bong Joon-ho, Martha De Laurentiis, Claudia Llosa, Audrey Tautou ve Matthew Weiner.

Bu yıl Berinale'nin üç kişilik kısa film jüri üyeleri arasında santaçı Halil Altındere de yer alıyor. Kısa filmler bölümünde Altındere'nin de aralarında bulunduğu jüri üyeleri dört kategoride ödül verecek.

Türk filmleri, 6-10 Şubat arasında gösterilecek

Nefesik Kesilene Kadar:

Berlinale’de 3 Türk yönetmen
6 Şubat saat 19.30'da Arsenal'da 7 Şubat saat 16.30'da Delphi'de, 8 Şubat saat 13.45'de ve 12 Şubat saat 22.00'de CineStar8'de.
Kar Korsanları: 7 Şubat saat:10.00'da Haus der Kulturen der Welt, 9 Şubat saat 15.30'da Zoo Palast ve 10 Şubat saat 15.30'da FaF'de.
Gri Bölge: 7 dakikalık film 6 Şubat'ta diğer kısa metrajlı filmlerle birlikte Cinemaxx1'de gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!