Berlin karıştı

Güncelleme Tarihi:

Berlin karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 17:05

Federal Meclis’te görüşülen ve salgınlarla mücadelede hükümetin daha hızlı hareket etmesini sağlayacak Enfeksiyon Koruma Yasası’nın sertleştirilmesi için hazırlanan tasarıyı protesto etmek amacıyla binlerce kişi Meclis binasının yakınındaki Brandendenburg Kapısı’nın önünde toplandı.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde parlamento ve başbakanlık binasına giden yolları ve köprüleri kesen polis, göstericilerin parlamento binası önünde toplanmasına izin vermeyen vermedi.

Berlin karıştı

Maske ve mesafe uyarılarını dikkate almayan binlerce gösterici ise farklı noktalardan meclis binası önüne gelmek istedi. Polisle uyarıları dinlemeyen göstericiler arasında zaman zaman olaylar çıktı.

Berlin karıştı

Bazı göstericiler polise şişe, taş ve havai fişek attı, biber gazı sıktı. Bunun üzerine gösteriyi sonlandırmak isteyen polis de tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı, bazı göstericiler de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Berlin karıştı

Bazı göstericiler ise polisin tazyikli suyla müdahalesine şemsiyelerle direnmeye çalıştı. Dışarıda gösterilerin sürdüğü sırada Federal Meclis koronavirüs ve benzeri salgınlarda hükümete daha fazla yetki tanıyan Enfeksiyon Koruma Yasası’nı onayladı. Yasanın yeteri kadar açık olmadığını belirten muhalefet kişisel özgürlüklere müdahale olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Berlin karıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!