‘Beni halk seçti’ dedi istifadan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

‘Beni halk seçti’ dedi istifadan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:18

Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına rağmen SPD’li Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Belediye Meclisi üyelerinin 2/3’ünden fazlası görevi bırakması yönünde oy kullandığı halde, şu anda istifa etme niyetinde olmadığını açıkladı. “Beni halk seçti” diyen Feldmann’ın görevi bırakması için 6 Kasım’da halk oylamasına gidilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

HAKKINDA rüşvet, yolsuzluk ve torpil suçlamaları nedeniyle soruşturma açılmasına izin verilen SPD’li Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, görevi şu anda bırakma niyetinde olmadığını açıkladı. Türkiye kökenli eski eşi Zübeyde Feldmann’ın sosyal yardım kuruluşu AWO’ya ait Türk-Alman Çocuk Yuvası’nda yüksek maaşla işe başlamasında ve altına makam aracı verilmesinde etkin rol oynadığı iddialarını geri çeviren Feldmann, görevi sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi. Üyesi olduğu SPD ile Yeşiller, FDP ve Volt’un yanı sıra CDU ve AfD’nin de istifasını istediği Feldmann, Belediye Meclisi üyelerinin 2/3’ünden fazlası görevi bırakması yönünde oy kullandığı halde, “Gitmeyeceğim” dedi. 2/3 çoğunluk için 62 oya gerek duyulduğu halde, Feldmann’ın görevi bırakmasına 67 Belediye Meclisi üyesi destek verdi. 2012 yılından beri Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 2018’de 6 yıllığına yeniden seçilen Feldmann, daha önce 2023 yılı Ocak ayında görevi bırakacağını açıkladığı halde, yeniden fikir değiştirdi. Peter Feldmann, “Beni halk seçti. Beni göreve halk getirdi” diyerek ancak halk oylamasıyla görevi bırakacağı sinyali verdi.

Haberin Devamı

SEÇMENLERİN YÜZDE 30’UNA İHTİYAÇ VAR
Belediye Meclisi önümüzdeki bir hafta içinde alınan karara itiraz etmesi halinde, halk oylamasının 6 Kasım’da yapılmasını karara bağladı. Feldmann’ın görevi bırakması için Frankfurt’ta yaşayan seçim çağındaki seçmenlerin en az yüzde 30’unun oy kullanması gerekeceği hatırlatıldı. Doğal olarak oyların yarıdan fazlasının da “görevi bırak” içerikli olması gerektiğine de dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!