Gönderen Hitler, adres NSU... Belediye Başkanı'na ırkçı tehdit!

Güncelleme Tarihi:

Gönderen Hitler, adres NSU... Belediye Başkanına ırkçı tehdit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2025 10:00

Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Zwickau kentinin Belediye Başkanı Constance Arndt, nazi sempatizanlarından gelen açık tehdit sonrası sosyal medyada yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Arndt, pazartesi günü aldığı bir e-postayı kamuoyuyla paylaşarak “Yılmıyorum, suç duyurusunda bulundum” dedi. Gönderici ismi olarak Adolf Hitler, e-posta adresi ise dikkat çekici şekilde nsu@gmail.com olan mesajda şu ifadeler yer aldı: “Walter Lübke’yi hatırlayın. Her zaman dikkatli olun.” E-postada, mültecilere yardım etmesiyle tanınan ve 2019’da bir aşırı sağcı tarafından öldürülen eski Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke’nin soyadının yanlış yazılması dikkati çekti.

Arndt, tehdit mesajını Instagram üzerinden paylaşarak, korkmadığını ve resmi işlem başlattığını duyurdu. Zwickau Emniyeti olayla ilgili soruşturma başlattı. Söz konusu e-posta adresi, gönderici adında NSU ibaresi yer alıyor. Zwickau, Almanya’da 2000’li yıllarda dokuzu göçmen, biri kadın polis olmak üzere 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) üyeleri Beate Zschäpe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın yıllarca gizlendiği şehir. Zschäpe, 2011 yılında yakalanmadan önce kaldığı evi burada ateşe vermişti.

Haberin Devamı

‘LUBCKE’YE NE OLDUĞUNU BİLİYORUM’
Belediye Başkanı Arndt, bu tehdidin kendisi ve ailesi üzerinde yarattığı baskıyı şu sözlerle dile getirdi: “Evet, bu tehdit edici bir durum. Walter Lübcke’ye ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bir aşırı sağcı tarafından evinde öldürüldü. Bu durumun benim ve ailem için ne anlama gelebileceğini düşünüyorum.” Arndt, neonazi göndereni muhatap alarak, “Ben yüz yüze tartışmaya açık, eleştiriye açık bir siyasetçiyim. Bu şekilde iletişime geçmenin hiçbir gerekçesi olamaz” dedi.

AŞIRI SAĞCILARDAN TEHDİT ALIYORDU
E-postada adı geçen Walter Lübcke, 2019 yılında neonazi bir saldırgan tarafından evinin önünde başından vurularak öldürülmüştü. Hessen eyaletinde üst düzey bir Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) yetkilisi olan Lübcke, uzun süredir aşırı sağ çevrelerden tehdit alıyordu. Constance Arndt, yaklaşık 88 bin nüfuslu Zwickau’da beş yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürüyor. Şehirde 2021 genel seçimlerinde seçmenlerin yüzde 40.6’sı aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisine oy vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!