Beate Zschaepe suskunluğunu bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Beate Zschaepe suskunluğunu bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 00:00

İki yılı aşkın bir süredir devam eden neonazi terör örgütü NSU davasının başsanığı Beate Zschaepe, suskunluğunu bozmak istiyor. Zchaepe'nin ama bir şartı var.

Haberin Devamı

Sekizi Türk 10 kişiyi öldürmek, iki bombalı terör saldırısı ve 15 civarında banka soygunundan sorumlu NSU davasında sürpriz gelişme. Neonazi terör örgütü NSU'nun hayattaki elebaşı sanık Beate Zschaepe, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'ne bir yazı yazdı. Zschaepe, davayı yürüten başhakim Götzl'e hitaben kaleme aldığı dört sayfalık yazıda, suskunluğunu bozmak istediği sinyali gönderdi. Mahkemeye “Biraz konuşmayı düşünüp taşınıyorum” diye yazan Beate Zschaepe, ama bunun için bir şart koştu.

AVUKATLAR ALINSIN

Mektubu perşembe günü mahkemeye gönderen Zschaepe konuşmasının karşılığında üç savunma avukatının da görevden alınmasını istiyor. Başsanık Beate Zschaepe bir süre önce üç savunma avukatları Anja Sturm, Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl'ın görevine son verilmesini istemişti. Buna gerekçe olarak ise savunma avukatlarının “Eğer stratejiyi değiştirmek istersen, görevi bırakırız” diye kendisini tehdit ettiklerini göstermişti. Ancak üç savunma avukatı da Zschaepe'nin kendilerine yönelik suçlamalarını reddetti ve müvekkileriyle stratejiyi konuşmaya hazır olduklarını açıkladı.

NE KONUŞACAK

Kurban ailelerinin avukatları da Zschaepe'nin konuşmasından yana. Çünkü davada aydınlığa kavuşturulamamış daha bir çok soru var. Bunların başında terör örgütü NSU'nun kurbanlarını nasıl seçtiği, destekçileri olup olmadığı, evde bulunan 20 silahı nereden tedarik ettiği gibi sorular geliyor. Fakat Zschaepe'nin ne kadar konuşacağı ve neyi konuşacağı bilinmiyor. Zchaepe'nin ayrıca “Biraz konuşmayı düşünüp taşınıyorum” demesi, herşeyi söylemeyeceğine işaret ediyor. Beate Zschaepe'nin avukatları görevden aldırmakla, asıl hedefinin ne olduğu da kesin bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!