Bayraklar yarıya indirildi, anma köşesi hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Bayraklar yarıya indirildi, anma köşesi hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2021 10:35

99 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip için İngiltere’nin Berlin Büyükelçiliği’nde bayraklara yarıya indirildi. Büyükelçilik binasının ön cephesinde yer alan Kraliyet armasının hemen altına bir bariyer kurularak Prens Philip için anma köşesi hazırlandı.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Kraliçe II. Elizabeth’e gönderdiği taziye mesajında, “Eşiniz Prens Philip’in ölüm haberinden derin bir üzüntü duyuyorum. Sizin şahsınızda Kraliyet Ailesi’ne ve halkınıza, yurttaşlarım adına en içten başsağlığı diliyorum. Prens Philip, Almanya’da saygın ve değerli bir kişilikti” dedi. Prens Philip’i her zaman kıvrak ve mizahi zekâsıyla anacaklarını belirten Steinmeier, “Prens Philip sizi, ailenizi ve İngiliz halkını iyi ve zor zamanlarda korudu. Duruşu, karizması ve mizah anlayışıyla krallığınızdaki insanların saygısını ve sevgisini kazandı. Londra ve Berlin’deki karşılaşmalarımızda, onun akılcı mizah anlayışını şahsen de büyük bir zevkle deneyimledim. Bugün Alman halkı olarak, İkinci Dünya Savaşı’nın dehşetinden sonra milletlerimizin uzlaşmasına önemli katkılarda bulunan bir kişiliğin yasını tutuyoruz. Kraliyet Donanması’nın bir üyesi olarak Prens Philip’i, her zaman demokrasi ve özgürlüğe olan bağlılığı ile hatırlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel de taziye mesajında, Prens Philip’in ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Merkel, “Prens Philip’in Almanya’ya yönelik dostluğu, dürüstlüğü ve görev bilinci unutulmayacaktır. Tüm düşüncelerimiz Kraliçe Elizabeth ve Kraliyet Ailesi’nin yanındadır” ifadelerini kullandı.

Bayraklar yarıya indirildi, anma köşesi hazırlandı
Wilhelmstrasse üzerindeki İngiltere Büyükelçilik binası önünde vatandaşların bıraktığı mum ve çiçeklerle veda edilen Prens Philip, Alman halkının sevgisini kazanmış bir kişilik olarak anıldı. Alman vatandaşı Clemens S., “Bu acı günde ben de bu yası paylaşmak üzere buradayım. Sevdiklerinizi kaybettiğinizde nasıl yas tutarsanız, ben de şu an aynı duygular içindeyim. Prens Philip’i asla unutmayacağız ve onun aziz hatırası önünde saygıyla eğilerek kendisini bugün buradan uğurlamak istedim. O hayatı boyunca İngiltere ve Almanya adına çok iyi şeyler yaptı ve bizler bunu asla unutmamalıyız” dedi.
Bayraklar yarıya indirildi, anma köşesi hazırlandı

BAKMADAN GEÇME!