Bayern tek tek deviriyor

Güncelleme Tarihi:

Bayern tek tek deviriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:30

Bayern Münih, Leverkusen engelini de tek golle aştı, yenilgisiz açık ara liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın oynandığı Allianz Arena Stadı’nın güney tribününde Türkçe pankart açıldı.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'nın 14. haftasında lider Bayern Münih yine kazandı. Geride kalan 14 haftada yenilgisiz tek takım Bayern Münih, Leverkusen'i 1-0 yendi. Korner atışından gelen topu iyi takip eden Fransız yıldız Ribery 52. dakikada takımınına galibiyet getiren golü attı. Leverkusen'de Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu 90 dakika sahada kaldı. Ömer defansta hatasız oynarken, Hakan kendisinden beklenen performansı göstermekten çok uzaktı. Maçı 1-0 kazanan Bayern Münih, puanını 36'ya yükseltti.

KORKUT, WOLFSBURG’A TAKILDI

En yakın takipçisine de yedi puan fark attı. Tayfun Korkut’un çalıştırdığı Hannover 96, Aşağı Saksonya Derbisinde komşu kent Wolfsburg ‘u konuk etti. Wolfsburg maçı 3-1 kazandı. Konuk takımın son iki golünü oyuna sonradan giren Dost ve Arnold attı. Maçta Ceyhun Gülselam 74 dakika oyunda kaldı. Hertha ise konuk olduğu Gladbach’dan eli boş döndü. Dört haftadır kazanamayan Gladbach, 3-2 galip geldi. Paderborn ile Freiburg arasındaki karşılaşma ise karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Maçta Süleyman Koç ile Mahir Sağlık 90 dakika oynadı. Haftanın en farklı galibiyetini Schalke Stuttgart karşısında elde etti. Schalke maçı deplasmanda 4-0 kazandı. Ligin geride kalan 14 haftasında en büyük sürprizi Augsburg yaptı. Halil Altıntop'un formasını giydiği Augsburg dört hafdadır üst üste galip geliyor.

HALİL ALTINTOP SAHANIN EN İYİSİYDİ

Cumartesi günü deplasmanda Köln’ü yenen Augsburg, 24 puanla üçüncü sıraya yükseldi. Köln karşısında 2-1 kazınılan maçta 90 dakika forma giyen Halil Altıntop, sahanın en iyisiydi. Tecrübeli futbolcu ikinci golün pasını verirken, ilk golün organizasyonunda da yer aldı. Halil, B. Münih ile cumartesi oynayacakları maç için “Bayern Münih maçın favorisi. Belki bizim de sürpriz yapabilmemiz için maçta gerekli olan her şey olur” sözleriyle umudunu dile getirdi. Haftaya son sırada giren Dortmund, İlkay Gündoğan'ın müthiş performansı ve 17.dakikada attığı kafa golüyle galip geldi. Son sıradan da kurtuldu. Maçta hem iyi oynayan hem de galibiyet golünü atan İlkay'a Teknik Direktör Klopp büyük bir jest yaptı. Tecrübeli teknik adam, İlkay'ı karşılaşmanın son saniyelerinde oyundan alarak tribünleri dolduran 80 bin taraftara alkışlattırdı. Sakatlığı geçen Nuri Şahin ise maçı kulübeden izledi. İlkay kariyerinde ilk kez Dortmund formasıyla kafa golü attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!