Bayern Münih şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih şampiyonluk için sahaya çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 11:58

Bayern Münih, ambargo koyduğu Bundesliga şampiyonluğu serisine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Bavyera ekibi, en yakın rakibi Borussia Dortmund karşısında galip gelmesi durumunda matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecek.

Haberin Devamı

Bundesliga'nın 31. hafta mücadelesinde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u konuk edecek. Bayern Münih karşılaşmadan galibiyet ile ayrılması durumunda ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecek.

Rakibinin 9 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Borussia Dortmund ise maçı kazanarak şampiyonluk şansını son haftalara taşımak istiyor. Allianz Arena'da oynanacak dev karşılaşma öncesi iki takımda da sakat oyuncuların sayısı göze çarpıyor.

Bavyera ekibinde Niklas Süle, Lucas Hernandez, Kingsley Coman ve Tolisso'nun sakatlıkları bulunurken Borussia Dortmund'ta ise Mats Hummels, M. Dahoud, Thomas Meunier ve G. Reyna gibi isimler forma şansı bulamayacak.

Bundesliga'nın bu sezon en çok gol atan ve en az gol yiyen takım olarak Bayern Münih zirvede yer alırken Dortmund ise kalesinde gördüğü 43 golle dikkat çekiyor. Aralarında oynanan son yedi karşılaşamada ise Bayern yenilgi yüzü görmedi. Borussia Dortmund bu mücadelelerde rakibine karşı 9 gol bulurken Bayern Münih ise topu 17 kez rakip filelere gönderdi.

Haberin Devamı

Bavyera ekibinin sezon başında takımı emanet ettiği Julian Nagelsmann, rakibi Marco Rose'a karşı kariyerinde 6 kez karşılaşma fırsatı yakaladı. Alman iki teknik adamın mücadelesinde Nagelsmann 4 galibiyet alırken Marco Rose'un ise 1 galibiyeti bulunuyor.

Bayern Münih - Borussia Dortmund maçı ne zaman, nerede, saat kaçta?
Bundesliga 31. haftasında Bayern Münih ve Borussia Dortmund maçı 23 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Dev karşılaşma TSİ 19.30'da beIN SPORTS 3 ve Tivibu Spor 3 ekranlarından izlenebilecek.

BAKMADAN GEÇME!