Bavyera’da korona kurbanları için bayraklar yarıya indi

Güncelleme Tarihi:

Bavyera’da korona kurbanları için bayraklar yarıya indi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2021 13:20

Korona salgınından bu yana Bavyera eyaletinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 13 bine yakın insan için anma etkinliği düzenlendi. Bavyera Parlamentosu ve Bavyera hükümeti binası önünde bayraklar yarıya indirildi. Nürnberg’deki tüm toplu taşıma araçları da durarak bu anma törenine destek verdi.

Haberin Devamı

EYALET parlamentosunda yapılan anma etkinliğinde konuşan Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ile Meclis Başkanı Ilse Aigner, virüsten dolayı yaşamını yitirenlerin unutulmaması gerektiğini söyledi. Söder, ölen insanların sadece bir istatistik olmadığını belirterek, “Hayatını kaybedenler, her zaman kalbimizde yaşayacaklar. Onları hiçbir zaman unutmaycağız” dedi. Söder alınan korona tedbirleri sayesinde birçok hayatın kurtulduğunu ifade ederken, “Tedbirler olmasaydı ilave olarak 100 bin insan daha hayatını kaybedebilirdi” dedi.

TÜRK TOPLUMU DA DESTEK VERDİ
Öte yandan Bavyera eyaletinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler arasında yüzlerce Türkiye kökenli insan da bulunuyor. Nürnberg’in merkezinde bulunan, Plärrer meydanı ve çevresinde iş yerleri bulunan Türk esnaf da Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu ile bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak devlet törenine destek verdi. İçinde yaşadığı toplumun, Almanya’nın, Türkiye’nin ve tüm dünyanın acılarını paylaştı.

Haberin Devamı

‘KORONA ÜLKE AYRIMI YAPMIYOR’
Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgm) Başkanı Bülent Bayraktar: “Biz Bavyera toplumunun ayrılmaz bir parçasıyız. Korona, etnik, ulus, ülke ayrımı yapmıyor. Bu etkinlikle Bavyera eyaleti ile dayanışmamızı sergiliyoruz.” Mevlana Restaurant’ın işletme müdürü Ahmet Can: “Bavyera eyaletine, başbakanımız Markus Söder’e destek olmak için biz de anma programına katıldık. Koronadan vefat edenlere başsağlığı, hastalananlara acil şifalar diliyoruz. Anma programı için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!