Bavyera ve Saksonya koronaya karşı iş birliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bavyera ve Saksonya koronaya karşı iş birliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 14:02

Koronaya karşı daha etkin mücadele edebilmek için Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ve Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer iş birliği yaparak bir planı hazırladı.

Haberin Devamı

BAVYERA Eyalet Başbakanı Markus Söder, kısa bir süre önce, test ve karantina konseptleriyle ilgili olarak Saksonya ile daha yakın işbirliği yapacağını duyurmuştu. Genel hedef tek tip prosedürdür. Ayrıca, Bavyera ve Saksonya, Çek Cumhuriyeti’nde Thüringen ile korona aşısı konusunda birlikte yardım etmek istiyor. Saksonya hükümet sözcüsü Ralph Schreiber pazar günü yaptığı açıklamada, pazartesi günü komşu ülkeye toplam 15 bin aşı dozunun teslim edilmesinin planlandığını söyledi.

Bavyera ve Saksonya koronaya karşı iş birliği yapacak

10 MADDELİK PLAN
Bavyera ve Saksonya şu anda özellikle Çek Cumhuriyeti ile olan sınırları nedeniyle zor durumda. Çek Cumhuriyeti şu anda AB’nin tamamında en yüksek enfeksiyon oranına sahip. 10.7 milyon nüfusa sahip ülke, pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık 1.2 milyon enfeksiyon kaydetti. Sınıra yakın ilçeler bir süredir Almanya’da en çok dikkat çeken korona noktaları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!