Bavyera da okullar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bavyera da okullar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2025 13:21

Bavyera’da 1.7 milyon öğrenci, 100 binden fazla öğretmen var

Haberin Devamı

Bavyera Başbakanı Markus Söder, okulların açılması ile birlikte sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Söder, 100 bin öğretmen ,6 binden fazla okul ve  1.7 Milyon öğrenciye ili eğitim dileklerinde bulundu.Markus söder konuya ilişin şöyle konuştu:

“Okul bugün yeniden başlıyor! İşte bu yüzden: Lütfen daha dikkatli sürün ki tüm çocuklar okul yolunda güvende olsun. Bugün Kültür Bakanı Anna Stolz, Devlet Bakanı Dr. Florian Herrmann ve Eyalet Trafik Görevlisi ile birlikte birinci sınıfları tekrar okul çantalarıyla karşıladım. Bavyera'da okul öncelikli. Çocuklar bizim geleceğimizdir bu yüzden aşırı yatırım yapıyoruz. Bavyera'daki evin her üç euro'dan fazlası eğitime gidiyor. 100.000'den fazla kendi öğretmenimiz, 6.000'den fazla okul ve 1.7 milyon öğrencimiz, 132.000 okula başlayan öğrencimiz ile rekor seviyedeyiz. Sadece 24/25 hanede 2900 yeni öğretmenlik pozisyonu oluşturuyor ve 1200 destek işçisi istihdam ediyoruz. Hepimiz için en iyi eğitimi istiyoruz. Almanca ve matematik özellikle ilkokulda önemlidir.

Bavyera da okullar açıldı

Dil bütünleşmenin anahtarıdır. Kayıt olmadan önce 4500 Almanca ileri kursuna başlıyoruz. Sınıfta yarım saat hareketi tanıtıyor ve tam gün bakımı genişletiyoruz. Çocuklarımız bizim için buna değer!”
Bavyera da okullar açıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!