Başörtülüleri hedef alınca, meclis başkanı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Başörtülüleri hedef alınca, meclis başkanı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 13:54

Federal Meclis’te bütçe görüşmeleri başörtüsü tartışmasına sahne oldu. Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, aşırı sağcı parti AfD’nin Federal Meclis Grup Başkanı Alice Weidel’ı başörtülüleri hedef aldığı için uyardı ve azarladı.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis’te salı günü yapılan oturumda bütçe ele alındı. Bütçe ile ilgili konuşmak üzere kürsüye ilk çıkan AfD Meclis Grup Eşbaşkanı Alice Weidel oldu. Weidel konuşmasında hükümetin mülteci ve göç politikalarını eleştirdi. Burka giyen ve başörtüsü takan kadınlara hakaretlerde bulunan Weidel, “Burka giyenler, türban takanlar, elinde bıçakla dolaşan erkekler ve diğer bir baltaya sap olmayanlar bizim refahımızın, büyümememizin ve her şeyden önce sosyal devletimizin güvencesi olmayacaklar” dedi.

Başörtülüleri hedef alınca, meclis başkanı uyardı

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble

MİLLETVEKİLLERİNDEN ALKIŞLI DESTEK
Konuşmasını tamamlayıp yerine oturan aşırı sağcı milletvekilini, oturumu yöneten Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble uyardı ve azarladı. Schaeuble, tüm türbanlıları dışlayamayacağını ve konuşmasını düzeltmesini istedi. Schaeuble’nin uyarısı alkışlarla karşılandı. Weidel ise oturduğu kürsüden kafasını ve kollarını sallayarak Schaeuble’nin talebini reddetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!