Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti!

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 14:13

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu, vatandaşların pasaport yenileme işlemlerine kolaylık sağlayabilmek için yeni bir hizmet başlattı.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan Türk vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına ve özellikle pasaport yenileme başvurularında yaşanan yoğunluğun önüne geçilebilmesi amacıyla, Duisburg’da konsolosluk hizmeti verilmeye başlandı. Bu bağlamda ilk kez cuma günü saat 12.00 ile 17.00 arası, Dusiburg Belediyesi’ne ait olan Uluslararası Kültür Merkezi binasında, hizmet verilmeye başlandı. Düsseldorf Başkonsolosluğu, ilk kez verilen konsolosluk hizmeti için Muavin konsolos Zeynel Abidin Kılıç ve beş konsolosluk memurunu görevlendirdi.

Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti

Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti

‘BU KEZ BİZ VATANDAŞIN AYAĞINA GELDİK’
İlk kez uygulanan konsolosluk hizmetini, T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, bizzat yerinde takip etti. Karaarslan, “Bu çalışma, Dışişleri Bakanlığımızın vatandaşlara yönelik bir hizmetidir. Pasaport işlemleri nedeniyle geçtiğimiz aylarda konsolosluk binalarımızda yoğunluk yaşanmıştı. Vatandaşlarımızın randevu taleplerini karşılamakta zorlandık. Bakanlığımız, bu aşama neleri yapabileceğimizi araştırdı ve ilk aşama olarak cumartesi günleri hizmet vermeye başlandı” dedi.

Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti

‘RANDEVULARDA CİDDİ AZALMA OLDU’
Karaarslan şöyle konuştu: “Bu cumartesi hizmetini bir süre daha sürdüreceğiz. Çok işe yaradı, randevu başvurularında ciddi azalma oldu ve şu anda tüm Almanya genelinde temsilcilikler pasaport randevusu verilebilir duruma geldi. Bu da bizleri çok memnun etti. Vatandaşlarımızdan da güzel dönüşler alıyoruz. Bu yönde hizmetlerimiz devam ederken, yeni bir hizmet çalışmasına daha girdik. Bu öneri ve imkânını bize, sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcımız sayın Yavuz Selim Kıran tarafından verilmiştir. Sadece Düsseldorf Başkonsolosluğumuz yapmayacak, Almanya’da bulunan tüm başkonsolosluklar da aynı hizmet verilecek. Hatta Köln ve Hamburg Başkonsolosluklarımız, bu hizmeti daha önce başlattı. Bu hizmet sürekli olmayıp, belirlenecek tarihlerde verilecek ve sadece pasaport işlemi olarak sınırlandırılacak. Hizmette, daha çok randevulu başvurular dikkate alınacaktır. Bu hizmeti verebilmemiz için, bize bina kullanım izni veren Duisburg şehrine ve çalışmayı yürüttürüğümüz Sol Parti Duisburg Belediye Meclisi Grup başkanı Erkan Kocalar’a, hem başkonsolosluk, hemde vatandaşlarımız adına teşekkür ederim.
Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti

Başkonsolosluktan vatandaşa yeni pasaport hizmeti

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN
Sol Parti Duisburg Belediye Meclisi Grup başkanı Erkan Kocalar ise, “Vatandaşa hizmet söz konusu olduğunda, bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Başkonsolos Ayşegül Gökçen Karaarslan, Duisburg şehriyle yürüyen iyi bir diyalog var, bu çalışmada bu işbirliğinin bir örneğidir” dedi. Pasaport işlemini yaptırmak için gelen vatandaşlar, konsolosluk hizmetinin Duisburg’a yani ayağına gelmesinden çok memnun. Ayrıca aylardır randevu bekleyen vatandaşlar için de, bu hizmetin büyük bir kolaylık ve şans olduğu dile getirildi. Buna göre Düsseldorf Başkonsolosluğu, 25 Haziran 2021 tarihinde ve aynı adreste aynı hizmeti vereceği açıklandı.

 

BAKMADAN GEÇME!