Başkan Fleischauer, keşkek dövdü

Güncelleme Tarihi:

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 10:11

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BAL-DER) öncülüğünde düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nin, 14’üncüsü Moers kentinde yapıldı. Şenliğe Moers Belediye Başkanı Christoph Fleischauer da katıldı ve keşkek dövdü.

Haberin Devamı

ÜÇ gün süren kutlanan şenliğin son günü programında yer alan yağlı güreş müsabakaları sağanak yağmur altında yapılabildi. Balıkesir’den getirilen ustalar yöresel yemekler arasında yer alan keşkek, tirit ve höşmerimi şenlik alanında yaparak misafirlere ikram ettiler. Keşkeğin hazırlanmasına Moers Belediye Başkanı Christoph Fleischauer da katıldı. Başkan Fleischauer de keşkek dövdü. Balıkesir Büyükşehir, Karesi ve Altıeylül Belediyesi’nden temsilciler de şenlik için Türkiye’den geldi. Almanya’dan Kamplinfort Belediyesi’nden de başkan yardımcısı katıldı.
Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel de şenliğe ikinci gün dahil oldu. Kısa bir konuşma yapan Şule Gürel güncel konulara değinerek, katılımcıların anneler gününü kutladı.

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü

Haberin Devamı

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ’
Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz da iki dilde yaptığı selamlama konuşmasında, “Geçen senelerde olduğu gibi toplumun bir parçası olan insanının hayat kaynağı olan gelenek ve göreneklerini yaşayıp yaşatmayı amaçlıyoruz. Oluşmuş önyargılara karşı kendimizi doğru tanıtıp, kültürümüzle de renk katıp, birlikte barış içinde yaşamı kolaylaştıracak çözümlerle yaşadığımız topluma faydalı olmak istiyoruz” dedi.

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü

KATILIMCILARA BARANAYI ANLATTI
Balıkesir’den gelen Dursunbey barana ekibi ve Balıkesirliler Derneği’nin Karesi zeybek ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Barana ekibinin gösterileri öncesi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine kabul edilen ve uluslararası kimlikte taşıyan Dursunbey Folklor Derneği Başkanı Halil Erkek, ‘Barana Kültürü’ üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü

Haberin Devamı

SAĞANAK YAĞMURDA YAĞLI GÜREŞ
Hıdırellez Şenliği’nin son gününe açık havada kahvaltı ederek başlayan Balıkesirliler, gün boyu yağan yağmurun azizliğine uğradı. Son günkü programda yer alan yağlı güreş müsabakaları ise sağanak yağmur altında yapılabildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Yunus Karabay ile milli takım güreşçileri arasında bulunan Aykut Işık, finale kalan güreşçiler oldu. Birincilik ödülünün Yunus Karabay aldı.
Geçen yıl olduğu gibi güreş ağalığı ihalesinde son sözü söyleyen Nedim Dağtekin ve Balıkesirliler Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz, Ağustos ayı içinde yapılacak olan Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ne davet edildi.

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü

Haberin Devamı

Başkan Fleischauer, keşkek dövdü
Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz

 

BAKMADAN GEÇME!