Başbakan ‘son maden ocağı’nda Türklere teşekkür etti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan ‘son maden ocağı’nda Türklere teşekkür etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 14:08

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet, yıl sonunda kapanacak son maden ocağı Bottrop’taki Prosper Haniel’e indi. Laschet’e maden emeklisi babası Heinz Laschet, KRV Uyum Müsteşarı Serap Güler ile göçmen kökenli madenciler de eşlik etti.

Haberin Devamı

MADENCİLERİN yaptığı işin büyük takdiri ve saygıyı hak ettiğini belirten Laschet, “Yerin bin 200 metre altında madencilerin çalışma koşullarını gören biri, bunu çok daha iyi anlıyor” dedi. Göçmen madencilerin yanında olmasından özellikle büyük bir sevinç duyduğunu belirten KRV Başbakanı, “Madenci olarak eyaletimizin kalkınmasına önemli katkı bulundular, onlara minnettarız” diye konuştu.

Başbakan ‘son maden ocağı’nda Türklere teşekkür etti

Laschet, Prosper Haniel’in kapanmasıyla Almanya’da taş kömürü çağının kapanacağını, ancak madencilerin değerlerinin kalıcı olacağını vurguladı. Bunların birbirine güven ile insanları kökenlerine ve dini inançlarına göre ayırmama olduğunu belirten Laschet, eyalet hükümeti olarak da bu değerleri temel ilke edindiklerini söyledi. Başbakan, Ruhr Bölgesinde bütün güçleri birleştirerek bölgenin potansiyelini geliştireceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

GÜLER: BABAM DA MADENCİYDİ
Babasının 1963 yılında Almanya’ya geldiğini ve 35 yıl madenci olarak çalıştığını bildiren KRV Uyum Müsteşarı Serap Güler ise “Maden ocağına inmek, benim için bir gurur ve onur oldu” sözleriyle duygularını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!