BAKTAT-TARİŞ işbirliği

Güncelleme Tarihi:

BAKTAT-TARİŞ işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 13:53

Baktat, Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin Avrupa bayiliğini üstlendi. Anlaşmaya göre Tariş İncir Birliği’nin ürettiği tüketici ambalajlı ürünlerin Avrupa’ya dağıtım ve satışını Baktat yapacak.

Haberin Devamı

TARİŞ Tarım Satış Kooperatifleri Birliği bünyesinde, 15 tarım satış kooperatifi ile 5 bine yakın üretici ortağı bulunuyor. Ege bölgesinde, 12 bin ton kuru incir depolama ve 15 bin ton kuru incir üretim kapasitesine sahip olan birlik, 10 binlerce çalışana iş imkanı sağlıyor.

Özenle işlenen ürünlerin, Türkiye’nin tüm bölgelerinin yanı sıra dünya genelinde 35’ten fazla ülkeye satışı yapılıyor.

Tariş inciri, artık Baktat aracılığıyla tüm Avrupa’daki marketlerin raflarında yerini bulacak.

BAKTAT-TARİŞ işbirliği

EGETAD Genel Müdürü Murat Baklan, Tariş İncir Birliği Satış ve Pazarlama Koordinatörü Murat Moral, Tariş İncir Birliği Dış Ticaret Müdürü Fatma Behıt (ayaktakiler soldan sağa). BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fevzi Aruman ve Tariş İncir Birliği Genel Müdür Vekili Rahmiye Demirci (oturanlar soldan sağa).

Baktat Şirketler Grubu, Tariş çatısı altında bulunan 5 bin üreticinin emeklerini en iyi şekilde değerlendirebilmek için ürünlerin, Avrupa’da en küçük marketten en büyük mağaza zincirlerine kadar taşınmasını ve hak edilen değerin verilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Baktat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Türkiye’de uluslararası standartlarda üretim yapan kooperatiflerle ilişkilerini güçlendirerek, hem üreticilerimizin emeklerini değerlendirmek hem de ürünleri en iyi şekilde tanıtarak, ‘dünya markası’ yaratmak gibi fahri bir görevi de üstlendiklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!