Bakanlık duyurdu: Aile içi şiddet...

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık duyurdu: Aile içi şiddet...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 11:39

Almanya’da kadına yönelik şiddet koronavirüs krizi sırasında arttı. Federal Aile Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre iki hafta öncesiyle karşılaştırıldığında aile içi şiddet yüzde 17.5 oranında artış gösterdi. Aile Bakanı Franziska Giffey, aile içi şiddetin artmasının Kovid-19 salgını sırasında dört duvar arasında kalınmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

UZMANLAR, mart ayı başında koronavirüs krizi başladığında insanların evlerine kapanacağını ve sosyal kontrol olarak bilinen okul, iş yeri, arkadaş ve akrabalarla temas azalacağı için de kadınların, çocukların daha fazla şiddet ve istismar kurbanı olabileceği uyarısında bulunmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklama uzmanları haklı çıkardı. Açıklamada, mağdurların yardım talebinde bulunma olanaklarının da kriz nedeniyle kısıtlı olduğu belirtildi. Mart ayı başında Avrupa Konseyi Başkanı da yaptığı açıklamada Fransa’da da kadına yönelik şiddetin arttığına dikkati çekmişti.
Gençlik dairelerine şiddet ve istismar mağduru çocuklar için yapılan başvurular ise azaldı. Gençlik dairesi yetkilileri daha az yardım talebinin gelmesini okul ve yuvaların kapalı olmasına bağlarken, “Şiddet ve istismar mağduru çocuklarla ilgili bize başvuruların yüzde 60’ı çocuk doktoru, okullar ve yuvalar üzerinden geliyor” denildi. Münih Emniyeti de koronavirüs krizi sırasında aile içi şiddetle ilgili aldıkları şikâyetlerin azaldığını açıkladı. Emniyet, kriz sonrası yoğun şikâyet başvurularının olmasını beklediklerini de belirtti. Uzmanlar, şikâyet başvurularının azalmasının nedenini mağdurların iletiş araçlarını kullanmasının engellenmesine bağlıyor.

Bakanlık duyurdu: Aile içi şiddet...

BAKMADAN GEÇME!