‘Baba ve Piç’ İtalya sanhesinde

Güncelleme Tarihi:

‘Baba ve Piç’ İtalya sanhesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 12:53

Sanat ve tarihin başkenti Floransa’daki Rifredi Tiyatrosu, Tarkan, Sezen Aksu ve Baba Zula şarkılarının eşlik ettiği, ezan sesinin duyulduğu, aşurelerin pişirilip tarifinin verildiği, Türk ve Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle sofraların kurulduğu bir temsile; ‘Baba ve Piç’e ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Böylece Elif Şafak’ın ilk kez bir romanı tiyatro sahnesine uyarlanmış oldu. Türkiye’de ilk baskısını yaptığı 2006 yılında en çok okunan kitap olan ‘Baba ve Piç’, aynı yıl ‘La Bastarda Di İstanbul (İstanbul’un Piçi)’ adıyla raflarda yerini aldığı İtalya’da sahneye yine bu isimle konuldu.‘La Bastarda Di İstanbul’, Rifredi Tiyatrosu’nda Salı akşamı yapılan prömiyer gibi, gösterileceği 15 Mart’a kadar kapalı gişe oynayacak. Giuseppe Ragazzini’nin, İstanbul sahneleri başta olmak üzere özel animasyon efektlerden oluşan video sahneleriyle bezediği sahne fonu da izleyici tarafından beğenildi. Angelo Savelli’nin romana sadık kalarak yazıp yönettiği temsil, ilk sınavını verdiği gün yoğun alkış aldı.

Bir Türkiye aşığı olan Rifredi Tiyatrosu’nun yöneticisi Angelo Savelli, 11 yıldır aynı tiyatroda kapalı gişe oynayan ve başrolünde Serra Yılmaz’ın yer aldığı ‘Son Harem’i (L’Ultimo Harem) de Floransa izleyicisiyle buluşturan isim.

Savelli, La Bastarda Di İstanbul’u sahnelemek için Elif Şafak’tan güçlükle izin alabilmiş ve bunun için 2 yıla yakın süre gerekmiş.
Serra Yılmaz’ın da yoğun çabalarının buna katkı sağladığını dile getiren Savelli, prömiyer öncesi yaptığı açıklamada, “Serra Yılmaz gibi çok başarılı ve sempatik bir oyuncuyla burada çalışmaya devam etmekten memnunum. Floransa halkı, Türkiye üzerine yaptığımız her projeyi ve Serra Yılmaz’ı çok seviyor. Ben Türk dünyasını, kültürünü tanımaya devam ettiğim bu yolculuk için çok mutluyum. Bir diğer toplumun mantalitesine, psikolojisine girmek için tiyatro çok önemli bir araç. Çok uzun yıllardır takip ediyorum Türkiye’yi. Oraya aşığım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!