‘Ayrımcılık vaka sayısı endişe verici’

Güncelleme Tarihi:

‘Ayrımcılık vaka sayısı endişe verici’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 15:35

Almanya’da 2021 yılı ayrımcılık raporu açıklandı. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nin 2021 yılı raporuna göre ayrımcılıkla ilgili 5 bin 617 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların ise yüzde 37’si ırkçılık şikâyetiyle gerçekleşti. Raporu, Federal Meclis tarafından bu göreve seçilen Ferda Ataman tanıttı. Ferda Ataman’ın ismi bu görev için anılmaya başlandıktan sonra kamuoyunda tartışma yaratmış ve özellikle Alman muhafazakâr kesimin tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

FERDA Ataman, konuşmasına raporun kendisinden önceki dönemi kapsadığını vurgulayarak başladı. Almanya’da ayrımcılığın hâlâ yüksek seviyede seyrettiğini kaydeden Ataman, Almanya’nın ayrımcılıkla mücadelede uluslarası standartların gerisinde kaldığını ifade etti. Almanya’da sadece etnik kökene dayalı ayrımcılık bulunmadığını vurgulayan Ataman, “Ayrımcılık vaka sayısı endişe vericidir. Bu gösteriyor ki giderek daha fazla insan ayrımcılığı kabul etmiyor ve yardım arıyor” dedi. Ataman, ayrımcılığa uğrayan insanlara çağrı yaparak, uğradıkları ayrımcılığa karşı durmalarını ve gerekirse mahkemeye başvurmalarını istedi. Ataman, “Alman Ayrımcılıkla Mücadele Yasası uluslararası standartlara ulaşmalıdır. Bu yasa şu ana kadar ayrımcılığa karşı etkili bir koruma sağlamamıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAHA FAZLA DANIŞMA HİZMETİ
FERDA Ataman, görev süresi boyunca üç konuya ağırılık vereceğini de ifade etti. Ataman buna göre birinci olarak ayrımcılığa karşı korumayı artıracağını söyledi. Bunun için Genel Eşit Muamele Yasası’nın (AGG) reform sürecine katılacağını ve hukuksal boyutuyla bilirkişi raporu sunacağını kaydetti. İkinci olarak ise AGG’nin daha fazla tanınması için mücadele edeceğini ifade ederken son olarak ise ayrımcılıkla mücadele konusunda daha fazla danışma hizmeti sunacaklarını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!