Ayrılığın perde arkası!

Güncelleme Tarihi:

Ayrılığın perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 12:33

İspanyol AS Gazetesi, Pep Guardiola'nın hayatının kaleme alındığı Herr Pep kitabından alıntıları okuyucularıyla paylaştı.

Haberin Devamı

Gazete, Barcelona ile 13 kupa kazanan başarılı teknik adamın, Katalan kulüp ile yollarını ayırmasındaki asıl sebebin ‘yorgunluk’ olduğunu aktardı. Avrupa'nın en başarılı teknik direktörleri arasında gösterilen Pep Guardiola, Barcelona'dan neden ayrıldı?

Barcelona'da Johan Cruyff'un temellerini attığı oyun sistemini mükemmelleştiren adam olarak hatırlanan Guardiola, 2012 yılında takımdan ayrıldığını açıkladığında kulüp yönetiminin İspanyol çalıştırıcıya destek olmadığı iddia edilmişti. Ancak AS Gazetesi’ne göre bu sorunun yanıtı Guardiola'nın hayatının kaleme alındığı ‘Herr Pep’ adlı kitapta saklı.

Gazete, eylül ayında piyasaya çıkacak kitapla ilgili ipuçları verdi. Buna göre Guardiola'nın takımdan ayrılmasının sebebi eski Barcelona Başkanı Sandro Rosell değil. AS'e göre Guardiola kitabında; "Takımı baştan şekillendirmek istediğim ve Başkan Rosell'in bana destek vermediği yönündeki söylentiler yalan. Takıma sunabileceklerimin tükendiğini hissetmiştim. Yorgunluğum son raddedeydi. Barcelona'dan ayrılmak isteyen bendim" ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

AS ayrıca Barcelona'ya 13 kupa kazandıran Pep Guardiola'nın bir gün yeniden takımın başına dönüp dönmeyeceği ile ilgili net konuşmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!