Güncelleme Tarihi:
Aynı zamanda Universal Culture Connection Derneği Başkanı olan Aynur Cronauer, her çarşamba günü Düsseldorf AWO’nun ev sahipliğinde koro provaları yapacaklarını ve dileyen herkesin çalışmalara katılabileceğini belirtti. Liststraße 2, Düsseldorf adresinde gerçekleşen ilk buluşmaya ilgi oldukça yoğundu. Koro çalışmaları için kapılarını açan AWO adına söz alan Ataman Yıldırım, Aynur&3K Müzik Atölyesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ederek katılımcıları selamladı.
HER KUŞAKTAN İNSANLAR ÇALIŞMALARA KATILMALI
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul da toplantıya destek vermek amacıyla katıldı ve kısa bir konuşma yaptı. Başkonsolos İzbul, konsolosluk olarak Türk toplumunun kültürel ve sanatsal çalışmalarına her zaman destek verdiklerini belirterek, Aynur&3K Müzik Atölyesi’nin Türk kültürünü en güzel şekilde temsil ettiğini vurguladı. Başkonosolos İzbul konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kültürümüzü en güzel şekilde temsil ediyorsunuz ve müzik, Türkçemizin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynuyor. Her yaştan insanın bu çalışmalara katılması çok kıymetli. Almanya’nın pek çok kentinde bu tür kültürel müzik faaliyetlerini görmek bizleri memnun ediyor. Her kuşaktan insanların bu çalışmalara katılması önemli Almanya’da hemen hemen pek çok ilde bu tür müzik çalışmalarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bunları sürdürmek ve daha da ileri boyutlara taşımak lazım. Müzik, nefes alma, doğru duruş, zihinsel sağlık, ciğerlerin açılması konularında yaşamın her alanında faydalı. İlk başlayan projelerde ilk toplantılarda açıkçası ben böyle yoğun ve güçlü bir katılım görmedim. Buraya mutlu bir şekilde geldim böyle bir güzel vesileyle bir araya geleceğimiz için. Şimdi daha da mutlu bir şekilde ayrılıyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
FARKLI DİLLERDE TÜRKÇE ŞARKILAR SESLENDİRİYORLAR
Müzisyen ve solist Aynur Cronauer, ilk toplantıyı tanışma amaçlı düşündüklerini belirterek, çalışmaları teknik ve ses eğitimi ile birlikte sürdüreceklerini ifade etti. Katılımcılara kısaca ısınma doğru nefes alma, diyafram nefesi alma tekniklerini, dil jimnastiği ve ses alıştırmaları yaptıran Aynur Cronauer etüt sonunda “Kâtibim” şarkısını Türkçe, Almanca, Japonca, Arapça, Yunanca söyletti. Aynur Cronauer, koroda şarkı söylemenin birlik beraberlik duygusunu güçlendirdiğini, beyin fonksiyonlarını güçlendirdiğini, parkinson, demans gibi zihinsel hastalıklarda önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu belirtti. Korolara kadınların daha çok ilgi gösterdiğni söyleyen Cronauer, erkek seslerine de ihtiyaç olduğunu vurgulayarak erkeklerin de korolara katılmasını istedi.