‘Aykırı Düşünenler’ kendi okullarını açmış

Güncelleme Tarihi:

‘Aykırı Düşünenler’ kendi okullarını açmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2021 12:45

Almanya’nın paralel yapılanması olarak bilinen ‘Reichsbürger’in (İmparatorluk Vatandaşları) aşı karşıtı ‘Aykırı Düşünenler’ (Querdenken) ile bir olarak illegal okul açtığı ortaya çıktı. Münih yakınlarındaki Rosenheim kasabasında 50 kadar öğrencisi olduğu belirtilen okulun kapatıldığı, olaya iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın el koyduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İLGİLİ birimlerden verilen bilgiye göre, korona kısıtlamalarına karşı olan aynı zamanda devleti tanımadığı belirtilen ‘İmparatorluk Vatandaşları’ hareketine bağlı aileler, çocuklarını devlet okullarına göndermek istemedi. Bunun üzerine diğer bir korona inkârcısı grup olan ‘Aykırı Düşünenler’in desteğiyle Rusya’da kurulduğu belirtilen ancak Almanya’da kaydı görünmeyen ‘Özgürlük Cesaret İster’ isimli bir vakıf üzerinden kendilerine özgü eğitim kurumu açtı. Bölge makamları tarafından ilk başlarda ‘okul benzeri’ kuruluş olarak nitelenen illegal okula, korona kısıtlamaları nedeniyle resmi okula gitmek istemeyen test ve aşı olmayan 50 çocuk kaydedildi.

‘Aykırı Düşünenler’ kendi okullarını açmış

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER RAPOR ALMIŞ
İstihbarat birimlerinin takibi altında olan bazı şahısların söz konusu okul ile bağlantılı olduğunun anlaşılması üzerine kapısına kilit vuruldu. Bavyera’nın başka yerleşim birimlerinde de benzer okullar açmak için girişimlerde bulunduğu belirtilen öğretmenler hakkında da soruşturma başlatıldı. Okulu açan öğretmenlerin devlet memuru olduğu, ancak korona önlemlerine karşı oldukları için uzun zamandır rapor alarak kendi okullarına gitmedikleri tespit edildi. Aynı zamanda çok sayıda koronavirüs önlemleri karşıtı gösteriye katıldıkları belirtilen öğretmenlerin açığa alındığı belirtildi. Bölge yönetiminden verilen bilgiye göre bir çiftlik evinde açıldığı belirtilen okulda yapılan aramalarda koronavirüs önlemlerinin hiçbirine uyulmadığı anlaşıldı.

‘Aykırı Düşünenler’ kendi okullarını açmış

KİMDİR BU İMPARATORLUK VATANDAŞLARI
1980’li yıllarda kendini göstermeye başlayan Reichsbürger (İmparatorluk vatandaşları) hareketi, var olan Alman devletini ve yasalarını tanımayan bir yapılanma olarak ortaya çıktı. Kendilerini 1871-1945 yıllarında hüküm sürmüş üç safhalı Deutsche Reich’e (Alman İmparatorluğu) bağlı olarak görüyorlar. Deutsche Reich’in devam ettiği ileri sürülen hareket içinde ordu, polis ve bürokratik kesimden küçük çapta da olsa mensupları olduğu biliniyor. 2010’lu yıllarda iyice belirgin olan yasa dışı hareket, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nin takibi altında bulunuyor. Yaklaşık 20 bin mensubu bulunduğu belirtilen hareketin içinde çoğunluğu suça karışmış ırkçı ve aşı sağcı görüşe sahip kişiler bulunuyor. İmparatorluk Vatandaşları hareketinden bir kişi 2016 yılında biri özel time bağlı bir polisi öldürmek ve üç polisi yaralamak suçundan hüküm giymişti.

Haberin Devamı

‘Aykırı Düşünenler’ kendi okullarını açmış
KORONA KARŞITI OLARAK ÇIKTI
Querdenker (Aykırı Düşününler) Almanya’da korona salgınına karşı devlet tarafından alınan önlemleri tanımayan bir grup olarak ortaya çıktı. Resmi önlem ve kısıtlamaların insan özgürlüğüne yapılmış bir hamle olarak gören grup üyeleri, devamlı karşı gösteriler yapmakla adını duyurdu. Korona aşısına da karşı olan ‘Aykırıcılar’, sosyal mesafe ve maske takma gibi temel kuralları tamamen reddediyor. İlk büyük gösterisini 2020 Nisanı’nda Stuttgart’ta yapan grubun aşırı sağcı eğilimli üyeleri istihbarat birimleri tarafından takip altında tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!