Aydın’a giden dönemiyor

Güncelleme Tarihi:

Aydın’a giden dönemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 10:12

Aydın’ın Didim ilçesi, yabancılara en fazla konut satışının yapıldığı kentlerden biri. Konut alan yabancıların yüzde 70’ini İngilizlerin oluşturduğu Didim’e turist olarak gelen yabancılar, bir daha geri dönemiyor. Bunun nedeni ise...

Haberin Devamı

Doğal güzellikleri ve rahat yaşam koşulları nedeniyle yabancılar için cazibe merkezi haline gelen Aydın’ın Didim ilçesi, yılın on ayında yabancılara en fazla konut satışının yapıldığı kentlerden biri. Bu güzelliklere yöre halkının sıcak tavrı da eklenince, buraya turist olarak gelen yabancılar, bir daha geri dönmek istemiyor.

FİYATLAR CAZİP

Başta İngilizler olmak üzere, Hollanda, Belçika, Fransa, Rusya, Libya, İran, Azerbaycan gibi ülkelerden yabancıların Didim’den konut satın aldığını belirten Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, şunları söyledi:
“Yabancıların Didim’den konut almasının en büyük nedeni, iklimi ve doğal güzellikleri. Ayrıca doğal ürünlerin ön plana çıkması, ucuz olması, Türk insanının sıcak yapısı da yabancıların buraya yerleşmesinde etkili oluyor. Konut fiyatları da cazip olunca, yabancılar daha proje aşamasından inşaatlara dahil olarak konut ediniyorlar. 2000 yılından bugüne kadar Didim’de yabancılara 15 bin konut satışı gerçekleşti. Konut alan yabancıların yüzde 70’ini İngilizler oluşturuyor.”

Didim’e yerleşen yabancıların gerek yerel ve mahalli yönetim, gerekse de Türk vatandaşlarının destekleri ile uyum sürecinde sıkıntı yaşamadığını ifade eden Coşkun, bu tablonun konut satışının hızlanmasında etkili olduğunu vurguladı.

HIZLA ARTIYOR

Kuşadası Emlak Müşavirleri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım ise ilçenin deniz kıyısında olması, doğal güzellikleri, Meryem Ana ve Efes gibi tarihi mekanlara yakınlığı nedeniyle turistlerin beğenisini topladığını ve yerleşmeye karar alanların sayısının hızla artığını söyledi.

Aydın’a giden dönemiyor


YAZI DA KIŞI DA ÇOK GÜZEL

DİDİM’e 18 yıl önce turist olarak gelen 64 yaşındaki İngiliz vatandaşı emekli eczacı Lorraine Toms, ilçeye hayran kaldığını ve burada yerleştiğini söyledi: “Didim’in havası, yemekleri, organik ürünleri, yaşam koşulları, insanların sıcaklığı beni çok etkiledi. Yazı da, kışı da çok güzel. Türk arkadaşlarım bana Türk yemekleri yapmayı öğretti. Ben de onlar gibi yaşamaya çalışıyorum. Kısa sürede alıştım. İki oğlum İngiltere’de yaşıyor ama oraya bir daha dönmek istemiyorum. Hatta işlerim nedeniyle ülkeme gittiğimde fazla kalamayıp bir an önce Didim’e dönmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

İngiliz vatandaşı 57 yaşındaki Peter Burniston da eşi ve çocuklarıyla 12 yıl önce tat
Aydın’a giden dönemiyor
il için geldikleri Didim’e yerleştiklerini ve mutlu bir hayat sürdürdüklerini anlattı. İngiltere’ye bir daha dönmek istemediklerini belirten Burniston, şunları söyledi: “Didim’in doğası, iklimi, denizi çok güzel. Ürünler organik ve sağlıklı. Her şeyinden çok memnunuz. Bir daha İngiltere’ye dönmeyi düşünmüyoruz. Çok sayıda Türk arkadaşımız oldu ve onları çok seviyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!