Schallenberg: 'Kurz'la yakın çalışacağız'

Güncelleme Tarihi:

Schallenberg: Kurzla yakın çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 15:59

Avusturya’da hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Sebastian Kurz’un başbakanlıktan istifa etmesinin ardından eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Alexander Van der Bellen tarafından atanan yeni Başbakan Schallenberg ve Türkiye doğumlu yeni Dışişleri Bakanı Michael Linhart, Cumhurbaşkanlığı’ndaki törende yemin etti. Van der Bellen, törende yaptığı konuşmada söz konusu atamaların ardından beklentinin koalisyon hükümetinin çalışmalarına odaklanması yönünde olduğunu ifade ederek, yeniden şekillendirilen hükümete, halkın siyasete güvenini tesis etmek için büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Bu güvenin sözde kalmaması, yapılacak çalışmalarla sağlanması gerektiğini vurgulayan Van der Bellen, koalisyonda güvenin sağlamlaştırılmasının önemine dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı’na getirilen ve bu bakanlıkta daha önce de çeşitli görevlerde bulunan Ankara doğumlu Linhart, son olarak Avusturya’nın Paris Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Bu atamalarla, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevler üstlenmiş iki diplomat ülkenin yönetim merkezindeki iki kritik noktaya gelmiş oldu.

Haberin Devamı

Schallenberg: Kurzla yakın çalışacağız
Yeni Dışişleri Bakanı Michael Linhart

KURZ İSTİFA ETMİŞTİ
‘Rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma’ suçlamalarıyla eski Başbakan Sebastian Kurz hakkında soruşturma başlatan savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığı’nın bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı iddiasını soruşturuyor. Söz konusu basın organları marifetiyle Kurz ve partisi lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edildiği iddiası da soruşturma kapsamında yer alıyor. Soruşturma nedeniyle 6 Ekim’de emniyet güçleri, Başbakanlık başta olmak üzere Kurz’un başında bulunduğu ÖVP Genel Merkezi ve Maliye Bakanlığı’nda aramalar yapmıştı. Yolsuzluk soruşturmasında artan baskılar nedeniyle Kurz, cumartesi günü istifa etmişti.

Schallenberg: Kurzla yakın çalışacağız

Haberin Devamı

‘KURZ’LA YAKIN ÇALIŞACAĞIM’
Başbakan Schallenberg, düzenlediği basın toplantısında beklemediği bir görevi üstlendiğini ve büyük sorumluluk altında olduğunu söyledi. Kurz’a yönelik suçlamaların yanlış olduğunu, günün sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağını ileri süren Schallenberg, “Şunu en başta açıkça belirtmek isterim ki, son iki genel seçimi kazanmış ve parlamentonun en büyük partisi ÖVP’nin Genel Başkanı Sebastian Kurz ile tabii ki çok yakın çalışacağım. Bunun aksi demokratik açıdan absürt olur” dedi. Schallenberg, koalisyon hükümetinin çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için karşılıklı saygı ve güvene ihtiyaç olduğunu ifade etti. Son günlerde yaşananların karşılıklı saygı açısından iyi bir örnek teşkil etmediğini dile getiren Schallenberg, yalnız iyi zamanlarda değil zor zamanlarda da karşılıklı saygıya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Schallenberg, Yeşiller Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Werner Kogler ile adım adım koalisyon hükümetinin programını uygulamak için çalışacaklarını, Avusturya’ya hizmet etmek için elinden gelenin en iyisi yapacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Schallenberg: Kurzla yakın çalışacağız

BAKMADAN GEÇME!