Avrupa’nın ‘süper’lerinden biri oldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın ‘süper’lerinden biri oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 10:08

Avrupa Şampiyonu olmasına bir maçı kalan Münihli Türk boksör Emre Çukur, bu maç öncesi çıktığı  karşılaşmada Ukraynalı rakibi Roman Shkarupa’yı 12 raundda 1 puan farkla yenerek süper orta sıklet Avrupa Sampiyonu olmaya çok yaklaştı.

Haberin Devamı

EMRE Çukur son raundu 88’e 103 kazanırken, salonu dolduran 3 bin taraftarın beğenisini topladı. Avrupa sıralamasında süper orta sıklette 88’inci sıraya yükselen 25 yaşındaki Çukur, eski dünya şampiyonlarından Levent Çukur’un oğlu.

Profesyonel olduktan sonra ilk kez 12 raundluk bir maçta eldiven giyen Çukur, 39 yaşındaki rakibi karşısında zorlanmasına rağmen son raundda topladığı puanlarla bu karşılaşmayı kazanmasını bildi.
Federal Alman Profesyonel Bokserler Birliği’ne bağlı dövüşen Emre Çukur’un antrenörlüğünü, babası Levent Çukur’un yanı sıra sıra Eski Avrupa şampiyonlarından Mahir Oral yapıyor.
Emre Çukur’un maçı Alman Boks Federasyonu gözetiminde Alman, İtalyan ve Hollandalı hakemler tarafından yönetildi. Emre Çukur kazandığı bu maç sonrasında Avrupa’nın en büyük boks federasyonu EBU’nun seçeceği bir rakibe karşı Altın Kemer için yarışacak.

BAKMADAN GEÇME!