Avrupa’da rekor sıcak alarmı: Daha da sıcak olacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da rekor sıcak alarmı: Daha da sıcak olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 16:30

Avrupa’yı etkisine alan aşırı sıcaklar yüzünden bazı ülkeler son 40 yılın, bazısı 66 yılın, bazı ülkeler ise 100 yılın en sıcak üçüncü gününü yaşadı. Onlarca şehirde sıcaklık alarmları verildi. Sıcaklıkların daha artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da bugün hava sıcaklıkları Fransa’da 39, İngiltere’de 38,5, Belçika ve Hollanda’da 37 dereceyi gördü. Salı gününden itibaren aşırı sıcakların etkisinde kalan Paris’te bugün ölçülen 36 derecelik hava sıcaklığı, son 40 yılın rekoru oldu. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkedeki 25 kentte “turuncu alarm” ilan ederken, Auxerre kentinde bugün sıcaklığı 39 dereceye ulaştı

10 GÜNDE 2 BİN KİŞİ ÖLDÜ
İngiltere’de hava sıcaklığı bugün bazı bölgelerde 38,5 dereceye çıkarken ülke, dün kaydedilen 35,1 derece ile yılın en sıcak gününü yaşadı. İngiltere’de, meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başlandığı günden bu yana en sıcak hava, 2003’te 38 derece olarak ölçülmüştü.
İngiltere’deki tarihi sıcaklığın bazı bölgelerde yerini bu geceden itibaren şiddetli yağış ve fırtınaya bırakması bekleniyor. İngiltere’de sıcaklık rekorunun kırıldığı 2003’te 10 gün içinde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer ülkede ağustos ayında da yüksek sıcaklıkların devam etmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da rekor sıcak alarmı: Daha da sıcak olacak

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI
Geleneksel olarak yağmurlu ve serin geçen yaz aylarının aksine Belçika’da da yaz ayları sıcak havanın etkisinde. Dün Brüksel’de hava sıcaklığının 34 derecenin üstüne çıkmasıyla 2006 yılından bu yana en sıcak gün yaşandı. Bugün ülkede hava sıcaklığı 37 dereceye kadar çıktı.
Yüksek seyreden sıcak havanın ardından meteoroloji yetkilileri Belçika için akşam saatlerinde yağmur ve fırtına uyarısı veriyor.

Avrupa’da rekor sıcak alarmı: Daha da sıcak olacak

100 YILIN REKORU KIRILMAK ÜZERE
Hollanda’da son 100 yılın en sıcak 3. günü 38,2 dereceyle dün yaşandı. Ülkede ayrıca 24,4 derece ile en sıcak gece yaşandı. Ülkenin doğu kesiminde sıcaklık bugün de 37 dereceye kadar yükseldi. Hollanda’da tarihin en yüksek iki sıcak dönemi 27 Haziran 1947’de 38,4 ve 23 Ağustos 1944’te de 38,6 derece olarak ölçülmüştü.

66 YILIN EN SICAK GÜNLERİ
Kuzey Avrupa ülkesi İsveç’te de son 66 yılın en sıcak günleri yaşanıyor. Sıcaklık dün ve bugün Skone bölgesindeki Hestveda kentinde 35 dereceye kadar yükseldi.
Başkent Stockholm’de de sıcaklık 34 dereceye kadar çıkarken, göl ve denize gidemeyenler havuz, park ve gölgeliklerde serinlemeye çalıştı.

BAKMADAN GEÇME!